FTTC goed uit de startblokken

De tafeltennissers van FTTC kwamen afgelopen week goed uit de startblokken in de voorjaarscompetitie. Vier seniorenteams kwamen in actie. FTTC 1 durfde vrijdagavond vanwege het winterse weer de reis naar Finsterwolde niet aan en zal de wedstrijd tegen Oldambt 1 later in het voorjaar spelen.

FTTC 2 is gepromoveerd naar de noordelijke 2e divisie. Dat het daarin een geduchte tegenstander is, blijkt uit de knappe 6-4 zege die de Franekers uit boekten tegen het uit de noordelijke 1e divisie gedegradeerde Dedemsvaart 1. Grote man was Douwe van der Wal, die al zijn enkelpartijen won. Jan Dirk Jansma en Douwe Reitsma zorgden voor de overige drie punten.

FTTC 3 (2e klasse) moet het voorlopig stellen zonder zijn geblesseerde kopman Rienk Groothoff. Een aderlating. Mede daardoor liepen de routiniers donderdag in eigen huis tegen een 3-7 nederlaag aan. Tegen YOS 2 wonnen Jan Hartkamp en Jan Bosgra beiden een enkel. Samen met Rudie van der Kooij won Hartkamp bovendien de dubbel.

FTTC 4 (3e klasse) liet geen misverstand bestaan over de ambities voor dit seizoen: kampioen worden. De eerste stap is gezet door Drachten 3 met 10-0 het bos in te sturen. Sije de Graaf, Bertil Witvoet en Blaj Mihai bleven allen ongeslagen.

FTTC 5 (3e klasse) behaalde een nuttig gelijkspel tegen YOS 6. Het had een overwinning kunnen zijn als een van de Franekers wegens omstandigheden al vroeg in de wedstrijd het strijdperk niet had hoeven te verlaten. Jan Koster won drie enkelpartijen.

Donderdagavond spelen FTTC 3, 4 en 5 opnieuw een thuiswedstrijd. Vrijdagavond zijn FTTC 1 en FTTC 2 in tafeltenniscentrum de Driesprong eveneens gastheer, respectievelijk van De Treffers ’70 2 en Midstars 3. Alle wedstrijden starten om 20.00 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *