FTTC-jeugdspeler Mark Buwalda winnaar Idéfixtoernooi

Links FTTC'er Wim Drenth (3e) en rechts FTTC'er Mark Buwalda (1e)
Links FTTC’er Wim Drenth (3e) en rechts FTTC’er Mark Buwalda (1e)

Zaterdag heeft de Groninger studententafeltennisvereniging Idéfix het jaarlijkse Idéfixtoernooi georganiseerd. Bij het juniorentoernooi was FTTC hofleverancier van de startersklasse. Maar liefst vijf van de acht deelnemers waren lid van de Franeker tafeltennisclub. Ze werden de hele dag begeleid door FTTC-trainer Anne Vlieg.

De 14-jarige Mark Buwalda was in de startersklasse verreweg de sterkste speler. Uit handen van de organisatie ontving de talentvolle FTTC’er een fraai aandenken aan deze voor hem bijzondere tafeltennisdag. De twee jaar oudere FTTC’er Wim Drenth legde beslag op de derde plaats. Nils Aukema, 11 jaar nog maar, eindigde knap op de vierde plaats. Jasper Bosch en Pieter Miedema eindigden onder hem.

Trainer Anne Vlieg is zeer tevreden met de prestaties van zijn pupillen. “Het was leuk en leerzaam voor de mannen. Voor bijna allemaal was het hun eerste echte tafeltennistoernooi. De meesten waren dus best een beetje zenuwachtig. Dat is begrijpelijk, gezonde wedstrijdspanning hoort er nu eenmaal bij. Samen met de jongens kijk ik nu al uit naar het volgende toernooi!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *