FTTC krijgt klop van nieuwe koploper uit Harkstede

Argus 2 uit Harkstede zette grof geschut in tegen de mannen van FTTC 1 en dat resulteerde zaterdag in Harkstede in een maximale 10-0 nederlaag voor de Franeker tafeltennissers. Argus 2 gaat dankzij deze tienpunter samen met Entac uit Enschede aan de leiding in de Derde Divisie poule B, beide ploegen hebben 55 punten uit acht wedstrijden. FTTC stond vierde maar is dankzij deze nulpunter ingehaald door concurrent US 3 uit Amsterdam, de Amsterdammers staan nu op de veilige vierde plaats.

Het grove Groninger geschut bestond uit Jan Tammenga, de 38-jarige ex-landskampioen die een half jaar geleden nog in het eredivisieteam uitkwam van de Harksteders. Vierde man Gert Storteboom mocht vanaf de zijlijn toekijken en aanmoedigen bij Tammenga, de vorig seizoen voor GTTC Groningen in de tweede divisie spelende Teun Bosveld en bij de 27-jarige Erik van der Greft die in het verleden een leuke staat van dienst in de eerste divisie voor Argus heeft opgebouwd.

FTTC-routinier Jan Dirk Jansma kon niet voldoende tempo in zijn spel zetten en zag al zijn verwoede pogingen stranden in de blokkering en over-spin van de tegenstanders. De gamestanden laten duidelijk zien dat hij nooit is weggetikt, hij vocht voor wat hij waard was. “Zij hebben gewoon net wat meer kwaliteit”, aldus Jansma. Het dubbelspel samen met Johan Vogelzang ging ook in drie games verloren. Het Riedster teksttalent Richard Heeres werd ook niet weggespeeld, maar ook net op de belangrijke momenten op waarde geklopt. Geen schande voor een debutant op dit niveau. Tegen Tammenga zat hij bijvoorbeeld met 11-9 dichtbij winst in de tweede game.

De andere derde divisie-debutant Johan Vogelzang kwam ook niet tot een wedstrijdzege, al boekte hij wel in elke wedstrijd gamewinst. Van Bosveld en Tammenga wist hij een game te pakken en Van der Greft kwam na vijf spannende games maar ternauwernood met de schrik vrij, bijna had de Harksteder zich stukgeslagen op de defensieve stellingen van de FTTC’er. Met 11-8 in de vijfde game was de Argus-speler nipt de sterkste.

Voor FTTC wachten nog twee belangrijke wedstrijden, de komende twee zaterdagen thuis in de Driesprong in Franeker. Nummer drie van de ranglijst Hattem komt aanstaande zaterdag vanaf 17.00 uur langs en van hen zullen punten moeten gepakt in de strijd om de veilige vierde stek. Het slotduel van de competitie is een week later op 17 april in Franeker tegen dé concurrent US 3. Alles is nog mogelijk in deze spannende competitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *