FTTC start najaarscompetitie met uitglijders

De Franeker tafeltennisclub is afgelopen weekend niet florissant begonnen aan de najaarscompetitie. De eerste oogst van het nieuwe seizoen bestaat uit drie nederlagen, één gelijkspel en één overwinning.

In de noordelijke 2e divisie had FTTC 2 weinig in te brengen tegen Emmen 2: 9-1. Henk Jansma, Raymond Stodel en Douwe Reitsma speelden alle drie een vijfgamer tegen Tessa Mennen (alleen Stodel won). In de overige zeven wedstrijden wisten de Franekers geen enkele game te pakken. Komende zaterdag komt GTTC Groningen 3 op visite.

In de regionale 2e klasse beleefde Rudie van der Kooij een droomrentree. Na lange tijd geblesseerd te zijn geweest, pakte hij tegen Dokkum 4 de volle winst (drie enkelpartijen en winst in de dubbel). FTTC 3 versloeg de Dokkumers met 3-7. FTTC 4 (regionale 4e klasse) kon het niet bolwerken tegen ODI 3. In Oudega werd het 7-3. Het was aan tiener Ruben Handl te danken dat geen dubbele cijfers werden genoteerd.

Dubbele cijfers stonden wél op het scorebord na de competitiewedstrijd tussen Actief Vries 1 en FTTC 2 (noordelijke divisie). De jeugdreserves van FTTC kregen met 10-0 aan de broek. FTTC 1, uitkomend in dezelfde divisie, verging het beter. Tegen GTTC Groningen 2 werd gelijkgespeeld: 5-5. Nils Aukema zegevierde tweemaal, teamgenoten Ids Koster en Sam Blits wonnen beiden één enkelpartij.

Komende zaterdag start ook de landelijke competitie. De heren van FTTC 1 (landelijke 2e divisie) nemen het dan vanaf 17.30 uur in eigen zaal op tegen het sterke SVE 1 uit Utrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *