FTTC trapt 2023 af met Nieuwjaarstoernooi

Met zaterdag 7 januari uiteindelijk 21 deelnemers aan de start kan geconcludeerd worden dat FTTC het jaar goed heeft ingeluid. Oorspronkelijk waren het er meer, maar door ziekte moesten helaas vijf deelnemers op het laatste moment verstek laten gaan. Verdeeld in een A-klasse (competitie spelende senioren) en B-klasse (jeugd, recreanten en ouders) ging het toernooi om 14.00 uur van start. Om de niveauverschillen binnen de klassen te compenseren werden handicaps (puntenachterstand) gebruikt.

In de A-klasse ging de finale tussen Ronald van der Meer en Laszlo Handl. In een mooie finale, die tot aan het eind gelijk opging, wist Ronald op 10-9 het laatste punt binnen te slaan. Voor de gelegenheid werd de A-klasse aangevuld met Milan Faber (jeugdlid van team 1) en oud-lid Wouter van der Molen. In de B-klasse ging de finale tussen Luuk de Wit en Keimpe Pols. Luuk wist het voordeel van zijn (tennis)service goed uit te buiten en de partij uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen.

Halverwege het toernooi werd een knock-outtoernooitje gespeeld. Alle spelers werden door elkaar gehusseld. Dit leverde voor de competitiespelers enorme handicaps op, die in de meeste gevallen niet overbrugbaar bleken. Het lukte uiteindelijk Jan Hartkamp en Keimpe Pols om tot de finale door te dringen. Keimpe, die naar bleek ook een tijdje lid is geweest van FTTC, liet zien dat hij het niet was verleerd. ‘Mister Backhand’ Jan Hartkamp was in een partij met lange rally’s niet opgewassen tegen de vastheid van Keimpe, die uiteindelijk met 3-1 de wedstrijd won.

Na afloop van het toernooi werden de prijzen in de vorm van borrelpakketten uitgereikt. Mooi volgens schema arriveerde het Chinees buffet en kon iedereen die zich daarvoor had opgegeven aanschuiven. Opvallend was niet alleen om te zien dat er veel nieuwe leden bij zijn gekomen – jeugd én senioren (OldStars/starters) – maar ook dat het een weerzien was van enkele oud-leden die nu als ouder de kans grepen om weer eens een balletje te slaan.

Verslag: Arnold Terpstra

1 gedachte over “FTTC trapt 2023 af met Nieuwjaarstoernooi”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *