FTTC verliest maar heeft uitzicht op promotiepoule

André Hoekstra
André Hoekstra

De tafeltennissers van FTTC 1 hebben zaterdag met 7-3 verloren van titelkandidaat TTV Appelscha 1, maar zijn desondanks in de noordelijke 1e divisie (acht teams) van plek 6 naar 5 gestegen. Met nog één reguliere competitieronde te gaan heeft FTTC 1 zelfs nog uitzicht op de vierde plaats, die toegang biedt tot de promotiepoule van deze sterke divisie. Daarin maken de beste vier teams in drie wedstrijden uit wie kampioen wordt en promoveert naar de landelijke 3e divisie.

In Appelscha gebeurde iets zeldzaams: de Franeker kopman Arnold Terpstra verloor al zijn enkelpartijen. Hij zal zich niet kunnen heugen wanneer dat voor het laatst gebeurde. Gelukkig was André Hoekstra in vorm. Hij won twee enkels en samen met Terpstra de dubbel, waardoor de schade aan de voet van het Drents-Friese Wold beperkt bleef. De derde man van FTTC, een invaller, kon geen takken breken. In de volgende (thuis)wedstrijd is hekkensluiter Dokkum 1 de tegenstander.

In Assen heeft FTTC 2 vrijdagavond met 3-7 gewonnen van Oost 1. Tafeltennisnestor Reimer Bosma had een belangrijk aandeel in de zege. Hij won drie enkels en samen met Douwe Reitsma de dubbel. Reitsma boerde goed met twee enkelzeges, David Dijkhoff won eenmaal. Dankzij deze overwinning blijft FTTC 2 meedoen om handhaving in de noordelijke 2e divisie.

FTTC 3 heeft donderdagavond opnieuw een overwinning geboekt. De Franekers waren thuis met 7-3 te sterk voor Dokkum 3. De winstpunten waren evenwichtig verdeeld: Rudie van der Kooy, Sije de Graaf en Jan Bosgra wonnen allen twee enkels. Samen met Jan Hartkamp won Van der Kooy ook de dubbel. FTTC 3 staat stevig op de tweede plek in de regionale 2e klasse.

Minder soepel ging het bij FTTC 4. De middenmoter in de regionale 3e klasse verloor met 3-7 van de Ysbrechtumers van YOS 3. Bertil Witvoet zegevierde tweemaal, Jan Koster bracht het derde punt op het scorebord. Johannes Tigchelaar keek na afloop tegen de hatelijke nul aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *