FTTC verliest met 7-3 van Bultman/Smash

De tafeltennissers van FTTC 1 hebben zaterdag in Hattem met 7-3 verloren van het tweede team van eredivisieclub Bultman/Smash. De deze voorjaarscompetitie weer in de derde divisie teruggekeerde Franekers kwamen met 6-0 achter, bleven knokken en wisten toch nog drie zwaarbevochten punten (Jan Dirk Jansma tweemaal, Johan Vogelzang eenmaal) mee naar huis te nemen in de strijd om lijfsbehoud. Bultman/Smash is de nieuwe koploper omdat het door de behaalde zeven punten concurrent Entac uit Enschede is voorbijgestreefd.

FTTC staat vijfde van de zes ploegen op de ranglijst, net onder de degradatiestreep. De volgende wedstrijd is tegen de nummer 4, US 3 uit Amsterdam, zaterdag over een week in Amsterdam. Dan liggen er zeker kansen voor de Franekers de achterstand te verkleinen. Ook daarna in de tweede helft van de competitie liggen er nog zeker mogelijkheden.

De Hattemers begonnen in de eigen tafeltennishal voortvarend, al had Hattemer kopman Hugo Beute in de openingspartij tegen verdediger Johan Vogelzang nogal wat moeite de zege binnen te halen. Na vier spannende games sloeg hij bij 11-10 het winnende punt binnen. Hattemer Harmen Kramer rekende vervolgens in drie games af met – de altijd in de eerste partij moeilijk op gang komende – Jan Dirk Jansma. FTTC’er Richard Heeres leek daarna het eerste punt voor de Franekers te gaan scoren tegen verdediger Jan-Jaap Schipper. Na vier spannende games (9-11,11-8,12-10, 9-11) lukte het Heeres in de vijfde game niet meer om het strategische verdedigingswerk strategisch te slopen: 11-4 voor Schipper.

Jan Dirk Jansma en Johan Vogelzang wonnen vervolgens de eerste game van het dubbelspel voortvarend met 6-11. Daarna hadden Hattemers Beute en Kramer hun vizier beter op scherp staan, zij grepen de zege in de volgende games met 12-10, 11-7 en 11-7. Vogelzang verloor vervolgens tegen Kramer de eerste game nipt met 12-10, daarna was pure aanvaller Kramer beter op dreef en sloeg met 11-3 en 11-1 dwars door de defensieve stellingen.

Richard Heeres won daarna de eerste game in de partij tegen Hugo Beute met 7-11. De games daarop wist de Riedster FTTC’er die schwung niet vast te houden en de winst ging via 11-2, 11-4 en 11-7 naar Beute. Met de partij van Jan Dirk Jansma tegen verdediger Jan-Jaap Schipper ging dan eindelijk de hatelijke nul van het scorebord. Overtuigend en praktisch foutloos topspinde Jansma zich naar een duidelijke winst: 6-11, 3-11, 7-11. Richard Heeres kon vervolgens geen voldoende vuist maken tegen het spel van Harmen Kramer: 11-8, 11-6, 11-5.

Daarna was het de beurt aan de verdedigers van beide ploegen. FTTC’er Vogelzang was in de eerste games met 2-11 en 5-11 de betere in het tactische steekspel. Schipper kwam slim en sterk terug met 11-4 en 11-6. In de vijfde game nam de FTTC’er een flinke voorsprong, maar zag die halverwege ineens slinken. De time-out van coach/teamgenoot Jan Dirk Jansma op de stand 8-6 bracht hem weer in de juiste tactische lijn en met 11-8 greep hij de zege in deze conditionele strijd. Wat het voor de FTTC’er nog leuker maakte is dat het zijn allereerste zege op dit niveau is als debutant.

Jan Dirk Jansma kreeg een mentale opkikker van dit succes, al sloeg opponent Hugo Beute hem in de openingsgame van de slotpartij met 11-1 weg. De Franeker bleef in een goed resultaat geloven en pakte de volgende game met 10-12. Daarna werd het 4-11, Beute kwam met 11-9 weer terug en in de vijfde en beslissende game was het weer Jansma die de klok sloeg en zijn aanvallende spel wist door te drukken: 5-11.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *