Iwan Hibma en Lars Bijlsma winnaars Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis

Het is een traditie: op de woensdagmiddag tijdens de voorjaarsvakantie kunnen leerlingen van groep 5 tot en met 8 hun krachten meten tijdens de Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis. Dit jaar verwelkomde de Franeker tafeltennisclub (FTTC) 25 jonge deelnemers – en wellicht evenzoveel (groot)ouders, leerkrachten en schoolgenootjes – in tafeltenniscentrum de Driesprong.

Winnaar groep 7/8: Iwan Hibma (Kleijenburg)!
Er werd gespeeld in twee klassen: groep 5/6 en groep 7/8. In de hoogste leeftijdsklasse ontmoetten de nummers één en twee uit beide poules elkaar in de halve finales, waarna de twee finalisten bekend werden: Iwan Hibma (Kleijenburg) en Wesley de Jong (De Toermalijn). Deze talentvolle spelers maakten er een zeer spannende finale van. De eerste game ging nipt naar Iwan, waarna Wesley ternauwernood de stand gelijktrok. In de beslissende derde game nam Iwan een ruime voorsprong, maar opnieuw kwam Wesley terug in de partij. Pas op 12-11 wist Iwan het winnende punt te scoren en Franeker kampioen te worden. De derde prijs ging naar Hidde Berg (De Korendrager).

Winnaar groep 5/6: Lars Bijlsma (Fûgelflecht)!
Ook in de klasse groep 5/6 waren er twee poules. Na twee halve finales werd duidelijk dat Lars Bijlsma en Thomas Werkhoven, beiden leerlingen van De Fûgelflecht, net even iets meer in hun mars hadden dan hun tegenstanders. Het was uiteindelijk Lars die zich dankzij een overtuigende overwinning in de finale een jaar Franeker kampioen mag noemen. Hein van der Helm (Kleijenburg) ontving uit handen van trainer Willem de Vries de derde prijs. En natuurlijk kregen alle deelnemers aan de Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis een fraai vaantje ter herinnering aan deze geslaagde dag. Zelfs na de finales bleven alle tafels bezet door fanatieke spelers. De tafeltenniskoorts had toegeslagen.

Is de koorts nog niet over?
Lijkt het je leuk om vaker te tafeltennissen? Je bent elke dinsdag van 16.30 tot 18.00 uur van harte welkom tijdens de training van Willem de Vries (de strenge maar aardige man met de snor die de prijzen uitreikte). De eerste twee keer kun je gratis meetrainen om te kijken of het echt zo leuk is als je denkt. Neem gerust één of meer vriendjes of klasgenootjes mee naar de Driesprong. Batjes en balletjes – en natuurlijk tafels! – zijn aanwezig. Neem wel even sportkleding mee. Graag tot ziens!

 

Achter v.l.n.r. Hein van der Helm, Lars Bijlsma, Thomas Werkhoven. Voor v.l.n.r. Hidde Berg, Wesley de Jong, Iwan Hibma

Volledige uitslag

Groep 7/8

1. Iwan Hibma (Kleijenburg)
2. Wesley de Jong (De Toermalijn)
3. Hidde Berg (De Korendrager)

Groep 5/6

1. Lars Bijlsma (De Fûgelflecht)
2. Thomas Werkhoven (De Fûgelflecht)
3. Hein van der Helm (Kleijenburg)

Wil je de winnaars feliciteren? Dat kan! Laat hieronder een berichtje achter!

2 gedachten over “Iwan Hibma en Lars Bijlsma winnaars Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *