FTTC-vlaggenschip klopt koploper met dubbele cijfers

De senioren van FTTC 1 doen weer volop mee in de titelstrijd in de landelijke 2e divisie. Zaterdag ontvingen de mannen lijstaanvoerder Alexandria ’66 2. De Rotterdammers kregen een pak slaag: 11-2.

Tafeltenniscentrum de Driesprong was wederom het decor van een wedstrijd voor spelers met een lange adem. Vijf partijen werden pas in de vijfde game beslist. Bram Parlevliet liet een punt liggen, teamgenoten Arnold Terpstra, David Dijkhoff en Henk Jan Wils bleven foutloos. Voor het eerst dit seizoen verloren Parlevliet en Dijkhoff het afsluitende dubbelspel. Zaterdag reist nummer drie FTTC 1 (31 punten) naar Enschede voor het treffen met ENTAC 1. Koploper Alexandria ’66 2 (33 punten) neemt het dan op tegen runner-up Gorkum 1 (32 punten). Wie weet kunnen de Franekers in Twente de koppositie veroveren.

FTTC 2 kwam vrijdag in Ysbrechtum goed uit de startblokken tegen YOS 2. Maar na een 1-4 voorsprong kwam er zand in de motor. Vier partijen gingen in vijven verloren en één partij in vieren: 6-4. Douwe Reitsma won tweemaal, Jan Bosgra en Rudie van der Kooij pakten ieder één potje. De Franeker reserves staan vijfde in de regionale 1e klasse. Promovendus FTTC 4 speelde in eigen zaal gelijk tegen Effect’78 1 uit IJlst, maar blijft hekkensluiter in de regionale 4e klasse. Durk Boersma werd met drie overwinningen man van de wedstrijd.

Het eerste jeugdteam laat er geen gras over groeien: na de 0-10 overwinning op Actief 2 een week geleden werd zaterdag De Treffers’70 1 uit Klazienaveen met 9-1 verslagen. Djovanny (4) en Milan Faber (3), beiden ook tweemaal succesvol in de dubbel, hebben er met deze klinkende overwinning voor gezorgd dat FTTC 1 weer zicht heeft op de eerste plaats in de 1e klasse FlexMatch.

FTTC 2 is medekoploper in de 2e klasse FlexMatch. Dit weekend kwamen de Franeker talenten niet verder dan een gelijkspel tegen Argus 2 uit Harkstede. Thijs van der Horst won overtuigend zijn drie enkelpartijen, Rogier de Haan (1) en Bas Elsinga (1) brachten de overige punten op het scorebord. Ook middenmoter FTTC 3 (4e klasse FlexMatch) bleef steken op 5-5. In een spannende wedstrijd tegen Argus 4 waren Ruben Jelsma (1) en Jesse van der Molen (2) vooral de baas in het dubbelspel.

Zaterdagochtend is in tafeltenniscentrum de Driesprong de starterscompetitie van start gegaan. Vier jeugdleden van FTTC en vijf van YOS namen het in twee poules tegen elkaar op.

Eerstkomende wedstrijden

08-03 FTTC 2 – Dokkum 3 (1e klasse)
08-09 FTTC 3 – Buitenpost 6 (3e klasse)
08-09 FTTC 4 – YOS 3 (4e klasse)
09-03 FTTC 1 (j) – Talero 1 (1e klasse FM)
09-03 FTTC 2 (j) – Olympia’54 1 (2e klasse FM)
09-03 FTTC 3 (j) – Talero 2 (4e klasse FM)
09-03 ENTAC 1 – FTTC 1 (landelijke 2e divisie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *