Tien FTTC’ers om utens in beeld

Veel tafeltennissers hebben hun eerste of tweede stappen gezet bij de Franeker tafeltennisclub. Rouke Bosma en Suzan Derkx speelden nadien eredivisie. Suzan was zelfs international. Hierna een overzichtje van tien competitie spelende FTTC’ers om utens. Wellicht één of meer vergeten: hiaten zijn er om op te vullen.

Arnoud Meijer (landelijke 1e divisie)
Veelvoudig algemeen Fries kampioen en een van de beste verdedigers van Nederland. Speelt voor Hilversum 1, koploper in de landelijke 1e divisie. Rating: 2105.

Jaap van Tijum (landelijke 1e divisie)
Na de jeugdkampioenspoule bij FTTC en onder andere een avontuurtje in Duitsland weer bij Buitenpost 1, nummer vier in de landelijke 1e divisie. Citaat van erelid Willem de Vries tijdens de jubileumdag: ‘Dou haddest echt een flinke skop onder dyn kont noadich!’ Het is allemaal goed gekomen gelukkig. Rating: 1959.

Frans van den Berg (landelijke 1e divisie)
Al als jeugdspeler, via Ready, actief bij FTTC. Het eerste seniorenteam van de Franekers speelde na Frans’ jeugdfase landelijke 1e divisie (volgens de opsteller van dit epistel met Rouke Bosma en Jan Dirk Jansma: correct me if I’m wrong). Nu goed op dreef bij Buitenpost 1. Rating: 1987.

André Hoekstra (landelijke 3e divisie)
Vorig jaar een uitstapje naar de landelijke 2e divisie en privé naar Azië. Dé man met een knap backhandblokje. En een schaterende lach, waarmee hij zich eens de woede van een Leeuwarder pizzeriaman op de hals haalde. Nu met Tanaka 1 uit Etten-Leur na degradatie actief in de landelijke 3e divisie. Rating: 1662.

Tjarko Bosma (landelijke 3e divisie)
Ja inderdaad, een van de tweeling van Reimer en Sophie. Al jarenlang aan het ballen in Hilversum. Zelfde poule als André. Komende zaterdag Hilversum 4-Tanaka 1: wie weet een FTTC-onderonsje? Rating: 1735.

Wadse Temme (landelijke 3e divisie)
Volgens welingewijde bronnen begonnen bij DSV’84 Menaam, samen onder anderen met oud-voorzitter Rienk Groothoff. Timmert bij Delta Impuls 1 uit Heerenveen persoonlijk aan de weg. Rating: 1707.

Henk Jansma (noordelijke 2 divisie)
Zoon van Jan Dirk Jansma en voorzitter Maria de Vries. Pas aan de RUG afgestudeerd en bij Argus 2 in de race voor het kampioenschap. En uiteraard één van onze gewaardeerde jeugdtrainers. Rating: 1529.

Marc Heslinga (noordelijke 2e divisie)
Ooit een van de grootste jeugdtalenten van Friesland. Nu actief voor Dokkum 1. Tot dusver in de competitie zonder verlies. Rating: 1438.

Willem Greidanus (regionale 1e klasse)
Echt een van de ‘oudgedienden’ van FTTC. Was er vroeg na de oprichting van de club, een halve eeuw geleden, bij. Speelt bij Dedemsvaart 2, en niet onaardig dit seizoen: 67%. Rating: 1342.

Melle de Boer (regionale 3e klasse)
Harlinger en jarenlang actief bij FTTC, ook bij de recreanten. Bracht nog weleens lekkere visjes mee voor na de training. Speelt nu bij DOV 1 in een team met oud-FTTC’er Jan Kootstra, de club waar Willem de Vries voorheen ook training gaf en speelde. Rating: 1029.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *