FTTC’ers in de prijzen bij Friese kampioenschappen tafeltennis

Zaterdag namen vijftien FTTC’ers deel aan de Friese kampioenschappen tafeltennis in Leeuwarden. Titelkandidaat Jan de Haan haakte vooraf geblesseerd af. Daardoor waren alle Franeker ogen vooral gericht op Arnold Terpstra, de verliezend finalist van vorig jaar en meervoudig Fries kampioen.

Zoals verwacht bereikte Terpstra bijna probleemloos de B/C-finale, waarin opnieuw titelverdediger Arnoud Meijer de tegenstander was. Dit jaar was de speler van Hilversum 1 (landelijke 1e divisie) Terpstra eenvoudig de baas. Voormalig FTTC’er Meijer, een van de beste verdedigers van Nederland, won afgetekend met 4-0 en blijft algemeen Fries kampioen.

Een klasse lager (D-licentie) bewees veteraan Jan Dirk Jansma dat veel tafeltennissers een lange houdbaarheidsdatum hebben. Met verzorgd aanvallend spel en op routine maakte hij zich meester van de Friese D-titel. Samen met Terpstra werd Jansma bovendien in het dubbelspel tweede in de hoogste klasse.

De F-finale deed de wenkbrauwen fronsen. Rudie van der Kooij leek met een 2-0 voorsprong (2e game 11-0!) op rozen te zitten, maar liet in de derde game (17-19) zeven matchpoints onbenut. Nadat Van der Kooij ook de vierde game verloor, werd hij nerveus en verloor de FTTC’er uiteindelijk de finale.

Ook twee jeugdleden van FTTC vielen bij de Friese kampioenschappen in positieve zin op. Leeuwarder David Dijkhoff, sinds kort lid van FTTC en voor TTV Appelscha uitkomend in de landelijke jeugdcompetitie, werd tweede bij de junioren. Wesley de Jong veroverde in het dubbelspel een zilveren medaille en bereikte bij de pupillen/welpen bijna de enkelspelfinale.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *