Hoop op handhaving FTTC 1

Vrijdagavond speelden de twee hoogste seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub hun laatste thuiswedstrijd van dit voorjaarsseizoen. In de noordelijke 1e divisie was de opdracht voor FTTC 1 duidelijk: zoveel mogelijk partijen winnen om de kans op handhaving in de noordelijke 1e divisie te vergroten.

Tegen GTTC 2 lukte dat aardig: de Franekers wonnen met 6-4 en lopen daardoor uit op degradatierivaal Argus 4. Kopman Arnold Terpstra was niet te kloppen. Martijn van der Heide en André Hoekstra voegden beiden één punt toe aan het totaal. Ook de dubbel (Terpstra/Hoekstra) leverde een zege op. Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Treffers ’70 op het programma.

Op de andere tafel mocht FTTC 2 bij de tussenstand 0-2 tegenstander GTTC 3 feliciteren met hun verdiende kampioenschap in de noordelijke 2e divisie. De Groningers zetten FTTC 2 vervolgens snel op een 1-5 achterstand, waarna de Franekers nog enigszins orde op zaken stelden: 4-6.

Richard Heeres tekende voor twee enkelzeges. Samen met dubbelspecialist Douwe Reitsma bleef hij voor het tweede seizoen op rij ongeslagen in de dubbel. In de enkel was Reitsma niet succesvol. Douwe van der Wal zorgde er met eenmaal winst voor dat de uitslag voor Heeres makkelijk uit te spreken is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *