Handhaving FTTC 1 & prima zege FTTC 2

De tafeltennisteams van FTTC sloten deze week de voorjaarscompetitie af. FTTC 1 streed zaterdag in Klazienaveen om lijfsbehoud. Tegen Treffers ’70 2 hadden de Franekers drie winstpunten nodig om zich te handhaven in de noordelijke 1e divisie. Dat slaagde: FTTC 1 won met 4-6. Kopman Arnold Terpstra won opnieuw al zijn enkels en samen met Martijn van der Heide de dubbel. Van der Heide zette twee enkels om in winst.

FTTC 2 ging in Middelstum op bezoek bij Midstars 3 en boekte een 1-9 overwinning. Daarmee is de Franeker promovendus geëindigd op de tweede plaats in de noordelijke 2e divisie. Een prima prestatie. Jan Dirk Jansma en Richard Heeres bleven ongeslagen in enkel- en dubbelspel. Douwe van der Wal won tweemaal.

FTTC 3 verloor nipt met 6-4 van kampioen Griffioen 1, maar handhaaft zich dankzij een vierde plaats in de regionale 2e klasse. Rienk Groothoff maakte zijn rentree en zegevierde tweemaal. FTTC 4 (3e klasse) won met 2-8 van het gedegradeerde YOS 5 en handhaaft zich eveneens. Sije de Graaf en Blaj Mihai wonnen al hun partijen. FTTC 5 (3e klasse) ging met 8-2 onderuit tegen YOS 6 en moet vrezen voor degradatie. Franeker Jan Koster nam de volledige puntenproductie voor zijn rekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *