Houdini-act nodig bij vlaggenschip FTTC’ers

FTTC ADS: WK 2010 EnquêteDitzo – EnergiewijzerGratis krasloten

Het eerste team van tafeltennisvereniging FTTC heeft zichzelf in een uiterst lastige positie gemanoeuvreerd en heeft een ontsnappingskunstenaar als boeienkoning Houdini nodig om uit de penarie te komen. Dankzij het 7-3 verlies van afgelopen zaterdag tegen Smash/Hattem 2 heeft FTTC 1 aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent US 3 uit Amsterdam een 9-1 overwinning nodig om zich te handhaven in de derde divisie. De uitwedstrijd werd met 8-2 gewonnen door de Franekers, dus helemaal onmogelijk is het niet. Het is het slotduel van de competitie en begint om 17.00 uur.

Thuis tegen Hattem won kopman Arnold Terpstra tweemaal, zijn derde zege ging op het allernipste nippertje met 11-9 in de vijfde game verloren tegen Hattemer kopman Harmen Kramer, die overigens een wereldpartij speelde. Het was een prachtige wedstrijd met vele schitterende aanvallende rallies. Terpstra verloor samen met Johan Vogelzang het dubbelspel ook in vijf games van de Hattemers. Lichtpuntje was dat Richard Heeres zijn eerste wedstrijd in deze competitie won, hij wist verdediger Jan Jaap Schipper na vijf spannende games met hoge pieken en diepe dalen uiteindelijk te verslaan. Johan Vogelzang verloor eenmaal nipt in vijf games en in de partij die hij had moeten winnen – de vorige keer won hij van zijn collega-verdediger Schipper – ging verloren want de Hattemer had zijn vizier ditmaal scherper staan en was in vier games ditmaal de betere.

Koploper FTTC 2 is gelukkig met vliegende vaart op weg naar de derde divisie en verpletterde zaterdag in Franeker in de promotiepoule van de Noordelijke eerste divisie Reflex 1 uit Scheemda met 9-1.Jan de Haan won drie en staat nog steeds op een mooie honderd procent winst-score in deze klasse. Martijn van der Heide versloeg eveneens de drie Scheemda-opponenten. André Hoekstra versloeg twee tegenstrevers, van Mark Scheeres verloor hij in een spannende vijf-gamer. De Haan en Hoekstra wonnen ook het dubbelspel.

Het vierde team deed uitstekende zaken in de vierde klasse en is op weg naar het kampioenschap en terugkeer in de derde klasse. De routiniers van YOS 6 werden met 7-3 verslagen. Johannes Tigchelaar, Arjan Zijlstra en Jan Koster wonnen elk tweemaal, allen van dezelfde twee spelers. Alleen Ysbrechtumer Henk Meijer was hen te sterk af. Het dubbelspel van Arjan en Jan ging ook voortvarend en werd in vier games door de Franekers binnengesleept.

FTTC 5 is helaas een maatje te klein voor de vierde klasse. In de sterkste opstelling werd van Dokkum 4 met 8-2 verloren. Sije de Graaf en Jan Venema wonnen elk een enkelspel. Tweemaal verloren zij er ook elk eentje nipt in vijf games. In het dubbelspel waren beide ook niet opgewassen tegen de Dokkumers. Charles Hageman werkt hard aan het verbeteren van zijn niveau, maar tot overwinningen heeft dat ook deze keer niet geleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *