Voorbeschouwing competitiewedstrijden deze week

FTTC ADS: Avanti SportVideopokerProefabonnementen dagbladenGSMplaza

De voorjaarscompetitie nadert de ontknoping. Voor drie teams van FTTC lijkt dat een onaangename ontknoping te gaan worden: FTTC 1, FTTC 3 en FTTC 5 staan op de drempel van degradatie. Daarentegen lijken FTTC 2 en FTTC 4 zo goed als zeker van het kampioenschap en promotie naar een hogere klasse.

Zaterdag ontmoet FTTC 1 in de laatste wedstrijd van het seizoen naaste concurrent US3 uit Amsterdam. De Franekers zullen in eigen huis minimaal met 9-1 moeten winnen om de veilige vierde plaats van de hoofdstedelingen over te nemen en behouden te blijven voor de landelijke 3e divisie. Een schier onmogelijke taak. Maar we zijn gek op clichés: de bal is rond, dus je weet het maar nooit.

Om 17.00 uur begint zaterdag eveneens de wedstrijd tussen FTTC 2 en De Treffers’70 3. Plaats van handeling is echter Klazienaveen. De koploper uit Franeker kan met een 6-4 overwinning op de nummer twee in de noordelijke 1e divisie al in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie gaan strijken met de kampioenstitel. Bij degradatie van FTTC 1 zouden de eerste twee teams van FTTC dus opnieuw stuivertje wisselen. Een aparte hobby.

Donderdag en vrijdag spelen ook de regionale teams van FTTC hun wedstrijden. Met dank aan de zeer onduidelijke website van de NTTBNoord – de webmaster zoekt al maanden naar het wedstrijdprogramma van de regiocompetitie: tips zijn welkom! – is op dit moment van schrijven niet duidelijk wie de tegenstanders zijn. Feit is dat FTTC 2 (2e klasse) een dikke zege moet boeken om nog een beetje kans te houden op handhaving. En datzelfde geldt voor FTTC 5, dat uitkomt in de 4e klasse. Voor FTTC 4 is het scenario bepaald rooskleuriger. De kandidaat-kampioen heeft genoeg aan één punt om de champagnefles te ontkurken.

Bericht mede mogelijk gemaakt door Eurochoice

1 gedachte over “Voorbeschouwing competitiewedstrijden deze week”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *