Invoering plastic bal tafeltennis: liever nog niet

Invoering plastic bal tafeltennisKomend seizoen mogen ook teams in de landelijke/noordelijke divisie en regionale klasse tijdens de competitie gebruikmaken van de nieuwe plastic bal (niet-celluloid). Clubs zijn dan nog vrij om te kiezen voor de plastic bal of voor de huidige bal van celluloid. Hoewel de najaarscompetitie over ruim een maand start, is de plastic bal nog steeds niet leverbaar als trainingsbal, maar alleen als (dure) driesterrenbal. Zo blijkt uit een belletje.

Bovendien kunnen tijdens de competitie problemen ontstaan (ervan uitgaande dat het wennen is aan de nieuwe bal), bijvoorbeeld wanneer de ene vereniging wel met de plastic bal speelt en de andere niet. In het meest fantasievolle scenario tafeltennis je elke competitieronde afwisselend met een nieuwe en een oude bal.

FTTC is van mening dat dit niet goed is voor het tafeltennis en de competitie en heeft er bij de bond op aangedrongen de (facultatieve) invoering van de plastic bal in elk geval uit te stellen tot 1 januari 2015. Wanneer de ervaringen met de plastic bal in bijvoorbeeld de eredivisie positief zijn, kan vanaf dan wellicht landelijk in één keer worden overgestapt op de plastic bal.

Wat is jouw mening over deze kwestie?

2 gedachten over “Invoering plastic bal tafeltennis: liever nog niet”

  1. Volgens Rouke is de plastic bal optioneel, zelfs voor de Eredivisie. Dat de plastic bal over enige tijd de standaardbal zal zijn staat vast. wanneer is nogal onduidelijk. De bal schijnt iets minder zwaar te zijn. Waarschijnlijk zullen de rally’s langer worden. Ook korte balletjes hebben aanmerkelijk meer resultaat volgens een aantal mensen die er mee gespeeld hebben.

  2. Ik heb er mee gespeeld en mijn eerste indruk was prima. Misschien iets minder spin maar dat gaf ik toch al bijna niet. Vind ook de kleur wit heel bijzonder. Merkte wel dat korte balletjes inderdaad meer sucses hadden dan met de andere bal. Alleen de prijs is momenteel nog wat hoog en alleen nog maar te krijgen in 3 sterren kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *