Jan de Haan Fries kampioen tafeltennis!

Jan de Haan heeft zaterdag voor de vierde keer in zijn carrière het Fries kampioenschap tafeltennis op zijn naam geschreven. De 38-jarige Franeker versloeg in de finale van de B/C-licentie tijdens het FK in Leeuwarden zijn clubgenoot Arnold Terpstra in een fraaie partij maar uiteindelijk wel met een overtuigende 4-0. “Al had ik in de eerste games het geluk wel een beetje mee”, aldus De Haan.

Grootste verrassing lag in het feit dat Terpstra de finale haalde, want in de halve finale had hij in drie ‘straight’ – maar wel ‘close’ – games afgerekend met de hoogst genoteerde speler van het toernooi, de enige met een B-licentie: oud-Dokkumer en oud-FTTC’er Arnoud Meijer die als competitiespeler deze winter van de eerste divisie voor Klazienaveen overstapte naar de tweede divisie voor Hilversum.

Zowel de Friese jeugd als de senioren kwamen in actie in sporthal Kalverdijkje. Omdat ze verdeeld waren over twee hallen (bijna 200 deelnemers) was er voldoende ruimte rond de tafeltennistafels. De organisatie kreeg een pluim van winnaar De Haan: “Wat mij betreft mogen jullie dit wel vaker organiseren.”

Andere FTTC-prijswinnaars waren Johan Vogelzang (hij tweede bij de heren D-licentie), Melle de Boer (Fries kampioen bij de heren H-licentie, een prachtige verbetering na zijn tweede stek van een jaar eerder, waarvoor hulde!) en bovendien prolongeerden Jan de Haan en Martijn van der Heide hun Friese titel in het dubbelspel in de hoogste klasse (gecombineerde B/C/D-licentie). Saillant detail: in de poule leden ze een verrassende nederlaag in een spannende vijfsetter tegen hun clubgenoten Sieds Tjepkema en Johan Vogelzang. De regerend kampioenen haalden een beter score tegen de andere dubbels.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bqc85DZQUQs]

Go Home

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *