Jeugdteams FTTC denderen door

Zaterdag speelden de senioren van FTTC 1 en FTTC 2 een thuiswedstrijd in tafeltenniscentrum de Driesprong. Beide teams konden punten goed gebruiken.

FTTC 1, geteisterd door blessureleed, stond zevende in de noordelijke 1e divisie. Tegen Argus 2 uit Harkstede wonnen de mannen met 6-4. Harry van den Berg pakte de volle winst (3). Douwe Reitsma (1) en Richard Heeres (2) produceerden de overige punten. Dankzij deze overwinning heeft FTTC 1 zelfs nog zicht op een plekje in de promotiepoule. Donderdagavond is provinciegenoot Delta Impuls 1 in Heerenveen de volgende opponent.

Ook FTTC 2 deed goede zaken. De Franeker klokkendieven versloegen rodelantaarndrager en promovendus Delta Impuls 2 met 8-2 en stegen daardoor naar de vierde plaats in de noordelijke 2e divisie. Geelblauwhemden Jan Dirk Jansma en Raymond Stodel wonnen beiden al hun enkelpartijen. Henk Jansma was goed voor eenmaal winst.

Met de twee regionale seniorenteams gaat het dit seizoen minder florissant. FTTC 3 kreeg opnieuw een ferme tik op de tafeltennisbillen: YOS 1 uit Ysbrechtum was met 1-9 te sterk. Handhaving in de regionale 1e klasse gaat een hele toer worden. FTTC 4 (regionale 3e klasse) ging in eigen zaal met 4-6 onderuit tegen YOS 2.

De jeugdteams van FTTC doen het beter. FTTC 1 rekende in Noord-Friesland af met Dokkum 2. Het werd 2-8. Nils Aukema bleef ongeslagen. Ruben Handl-Vigh en Ids Koster deden het ook prima met twee enkelzeges per persoon. Wie weet zit er nog wat moois in het vat voor het eerste team: de achterstand op koploper Argus 3 bedraagt slechts vier punten.

FTTC 2 kan de titel in de regionale 2e klasse nu al bijna niet meer ontgaan. Zaterdag werd DTTC’78 1 in Appingedam met 3-7 verslagen. Daardoor is het gat met deze enig overgebleven concurrent vergroot tot achttien punten (de Groningers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld). Op de Groninger steppe zorgden Kim Antonisse (3), Robin Simon (2) en Jasper Bosch (1) voor de Franeker punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *