Twee tienklappers en kopposities voor jeugdteams FTTC

Ids Koster en Sam Blits (FTTC 1)

Voor het eerst in heel lange tijd zijn alle jeugdteams van FTTC koploper in hun competitieklasse. Het eerste jeugdteam (Ids Koster, Sam Blits, Nils Aukema) rolde zaterdag Midstars 1 op met 10-0 en greep daardoor de koppositie in de regionale 1e klasse. Ook FTTC 2 (regionale 2e klasse) liet dubbele cijfers noteren. Buitenpost was het slachtoffer van de dadendracht van de Franeker lijstaanvoerder, die met nog drie wedstrijden te gaan een gat van achttien punten geslagen heeft.

De senioren van FTTC 1 beleefden een minder plezante matchday. Donderdagavond gingen de mannen in Heerenveen met 6-4 kopje-onder tegen Delta Impuls 1. Harry van den Berg en Richard Heeres zorgden beiden met twee enkelspelzeges voor de schaarse punten. FTTC 1 staat vijfde in de noordelijke 1e divisie. Zaterdag ontvangt het in de laatste wedstrijd voor de play-offs runner-up Argus 1 uit Harkstede.

FTTC 2 versloeg zaterdag in Coevorden HOU-TAFEL’77 1 met 3-7. Dankzij deze rooskleurige uitslag hebben de Franekers, de nummer vier, zich veiliger gespeeld in de noordelijke 2e divisie: naaste belager HOU-TAFEL’77 1 volgt op negen punten. In Coevorden scoorden Jan Dirk Jansma (3), Douwe van der Wal (2) en Henk Jansma (1) de punten. Ook de dubbel werd gewonnen.

De regionale seniorenteams kunnen dit seizoen hun draai niet vinden. FTTC 3 (regionale 1e klasse) leed tegen ANJA 1 zijn zevende nederlaag op rij (9-1) en zal gaan degraderen. Een lot dat mogelijk ook FTTC 4 wacht. Na de 8-2 nederlaag tegen Dokkum 4 staan de Franekers nog steviger in de kelder van de regionale 3e klasse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *