Senioren FTTC 1 ondanks zege naar degradatieplay-offs

Het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub heeft zaterdag verrassend een 6-4 zege geboekt op Argus 1 uit Harkstede, de nummer twee in de noordelijke 1e divisie (Arnold Terpstra 3, Harry van den Berg 2, dubbel). Deze overwinning was net niet voldoende om de degradatieplay-offs te ontlopen. Daarin begint FTTC 1 wel met een gerieflijke voorsprong van vijf punten op de eerstvolgende concurrent. Bij de Franekers maakte Sieds Tjepkema na langdurig blessureleed zijn rentree.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) won de laatste twee wedstrijden, maar boog gisteren in eigen zaal het hoofd voor Idéfix 1, de aanstaande kampioen uit Groningen. Eelke Cramer, Kotaro Tsuchiya en Nishanth Nandakumar (het toetsenbord begint ervan te stotteren) gunden de Franeker reserves slechts twee punten: één voor Jan Dirk Jansma en één voor Douwe van der Wal. Door de 2-8 nederlaag komt ineens de degradatiestreep weer in zicht voor nummer vier FTTC 2.

Hekkensluiter FTTC 3 (regionale 1e klasse) verloor, zoals verwacht, donderdagavond van de toekomstige kampioen TTV Buitenpost 2. Het werd 2-8. De dubbel werd binnengesleept in vijf games en Rudie van der Kooij versloeg Joost Mulder in vieren. Bij Buitenpost waren Theo Hartman en Johan Bosma niet te vermurwen.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) boekte een belangrijke overwinning (6-4) op Delta Impuls 5. Daardoor bedraagt de achterstand op de Haskerdijkers, die op de veilige vierde plek staan, nog vier punten. Junior Nils Aukema en Amnoi Tampa wonnen allebei twee enkels.

De droom van het eerste jeugdteam barstte zaterdagmiddag in Harkstede. In de topper in de regionale 1e klasse was medekoploper Argus 3 met maar liefst 10-0 een maat te groot. De titel is uit zicht, maar de tweede plek lijkt in de pocket.

Outdoor algemeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *