Jeugd FTTC 2 met overmacht kampioen!

Zilver dubbel FTTC POldertoernooiHet tweede jeugdteam van FTTC is in de op één na laatste voorjaarscompetitieronde met overmacht kampioen geworden in de regionale 2e klasse. De titel werd zaterdag binnengehaald in de uitwedstrijd tegen Assen 3, die de Franekers met 2-8 wonnen. Kim Antonisse (88%, rating 759), Pieter Miedema (85%, 524), Robin Simon (81%, 572) en Jasper Bosch (70%, 484) veroverden dit seizoen niet alleen verdiend de titel, maar ook ladingen ELO-ratingpunten voor de Nederlandse ranglijst. Binnenkort worden de kampioenen in de bloemetjes gezet. Op de andere wedstrijdtafel in de Drentse hoofdstad verloor FTTC 1-jeugd overigens met 8-2 van Assen 2. Beide Franeker punten werden gescoord door Ruben Handl-Vigh.

De senioren van FTTC 1 hebben zich zaterdag dankzij een 8-2 overwinning op provinciegenoot Delta Impuls 1 definitief gehandhaafd in de noordelijke 1e divisie. Jan de Haan en Harry van den Berg bleven ongeslagen. Ook FTTC 2 boekte een mooie overwinning (7-3 tegen GTTC 4) en kan daardoor handhaving in de noordelijke 2e divisie vrijwel niet meer ontgaan. Bij het tweede seniorenteam waren Douwe van der Wal en Jan Dirk Jansma met beiden driemaal winst de grote mannen.

De twee regioteams van FTTC beleven een zwaar seizoen. In de regionale 1e klasse gingen de senioren van FTTC 3 voor de negende keer op rij onderuit (7-3). Ditmaal tegen MTV’14 1, met daarin onder anderen oud-FTTC’er Johan Vogelzang. Maar er is altijd baas boven baas: FTTC 4 (regionale 3e klasse) incasseerde tegen Dokkum 4 een 9-1 nederlaag. Amnoi Tampa redde de eer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *