Kampioen FTTC 2 sluit succesvol tafeltennisseizoen in stijl af

Kampioen FTTC 2 (voorjaarscompetitie 2018, regionale 2e klasse). V.l.n.r. Kim Antonisse, Robin Simon, Jasper Bosch, Pieter Miedema.

Kampioen FTTC 2 heeft zaterdag in eigen zaal een ijzersterk seizoen in stijl afgesloten. De succesvolle jeugdspelers (Kim Antonisse, Pieter Miedema, Robin Simon en Jasper Bosch) versloegen in de regionale 2e klasse nummer twee DTTC’78 1 uit Appingedam met 7-3. Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd werden de spelers van FTTC 2, die met maar liefst achttien punten verschil de titel veroverden, in de voorjaarsbloemetjes gezet.

FTTC 1-jeugd versloeg Dokkum 2 met 7-3 en eindigde daarmee op de vierde plaats in de regionale 1e klasse. Handhaving dus. Tegen Dokkum 2 bleven Nils Aukema en Ruben Handl-Vigh ongeslagen. Ids Koster droeg één punt bij aan de totaalscore.

Het eerste seniorenteam had zich eerder al veiliggespeeld in de noordelijke 1e divisie. Vrijdagavond trad FTTC 1 in Harkstede met slechts twee spelers aan tegen Argus 2. Dankzij Arnold Terpstra (3) en Harry den Berg (1), die samen ook de dubbel wonnen, werd het toch nog 5-5. Komend seizoen zal het personeelsbestand van FTTC 1 andermaal flink gehusseld worden.

FTTC 2 kon in principe nog degraderen, maar stak daarvoor een stokje tegen hekkensluiter Delta Impuls 2. Haskerdijken werd vrijdagavond door Jan Dirk Jansma, Douwe van der Wal en Raymond Stodel met dubbele cijfers verlaten: het werd 0-10 voor FTTC 2, dat daarmee derde werd in de noordelijke 2e divisie.

Handhaving dus voor de beide noordelijke teams van FTTC. Een minder fijn seizoen beleefden de regionale teams. FTTC 3 verloor alle tien wedstrijden in de regionale 1e klasse en is gedegradeerd. FTTC 4 wist het tij tijdig te keren en heeft zich met de vierde plek in de regionale 3e klasse gehandhaafd.

Elektronica Deals

De najaarscompetitie start in september. Tot die tijd zijn er enkele sportieve activiteiten bij FTTC, waaronder op zaterdag 19 mei het Sije de Graaf Standaardbattoernooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *