Kampioensteam FTTC 1 (jeugd) in de bloemen

Tafeltennis jeugd FTTC Franeker
Op de foto v.l.n.r.: Remco Mellema, Nils Aukema, Mark Buwalda en Henk Jansma.

Bij hun debuut in de tafeltenniscompetitie van de NTTB Noord zijn de jeugdspelers van FTTC 1 direct kampioen geworden. Terwijl de titel al op zak was, speelden de Franekers zaterdagmiddag hun laatste wedstrijd in de regionale 5e klasse. Tegen Aktief 1 uit het Groninger Winsum wonnen Henk Jansma, Mark Buwalda, Nils Aukema en Remco Mellema thuis in stijl met 10-0. Na afloop werden de kampioenen gehuldigd in het eigen tafeltenniscentrum de Driesprong. Daarbij waren familieleden en clubgenoten aanwezig.

FTTC 1 is met twaalf punten voorsprong op het Leeuwarder Ready 3 kampioen geworden. Henk, zoon van twee ouders met veel tafeltennistalent, scoorde een individueel winstpercentage van 100%: hij won al zijn 24 enkelpartijen. Ook de percentages van zijn teamgenoten mogen er zijn: Mark (96%), Nils (71%) en Remco (52%). In de najaarscompetitie zal FTTC 1 worden uitgedaagd in de regionale 3e of 4e klasse.

Senioren

De senioren van FTTC 1 kwamen afgelopen weekend niet in actie. Hun slotwedstrijd tegen TTV Assen 2 is uitgesteld. Omdat degradatieconcurrent GTTC 3 zaterdag met 6-4 verloor van hekkensluiter Dokkum 1, heeft FTTC 1 nog kans op handhaving in de noordelijke 1e divisie. Dan zal binnenkort in Drenthe wel met minimaal 3-7 moeten worden gewonnen van TTV Assen 2. Thuis speelden beide teams 5-5.

Voor FTTC 2 zit de voorjaarscompetitie er bijna op. Vrijdag werd in eigen huis met 1-9 verloren van Bergum 1, de kampioen in de regionale 1e klasse. Daarmee is FTTC 2 gedegradeerd. Dat geldt ook voor FTTC 3 (regionale 2e klasse), dat diezelfde avond billenkoek kreeg van Buitenpost 2: 10-0.

Let op!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *