Jeugdteam FTTC 1 kampioen!

Nils Aukema en Henk Jansma: een winnend dubbelDe jeugdspelers van FTTC 1 hebben het geflikt: ze zijn kampioen in de regionale 5e klasse geworden. Zaterdag sleepten Henk Jansma, Nils Aukema en Remco Mellema in Eelde tegen Actief 2 een 4-6 overwinning uit het vuur. Voldoende om al één wedstrijd voor het einde van de voorjaarscompetitie de titel én promotie op te eisen. Zaterdagmiddag speelt FTTC 1 thuis tegen Aktief 1 uit het Groninger Winsum. Samen met teamgenoot Mark Buwalda zullen de jongemannen dan in de bloemen worden gezet.

De senioren van FTTC 1 hebben zaterdagavond in Groningen ook hun tweede wedstrijd in de degradatiepoule gewonnen. GTTC 3 werd na ruim vierenhalf uur tafeltennis met 3-7 geklopt. Arnold Terpstra was opnieuw de grote man aan Franeker kant, al zwijnde ‘Terp’ in zijn laatste partij tegen de gewiekste Groninger kopman Jan-Willem van der Werff, die op zijn beurt niet mocht mopperen dat hij de eerste partij tegen Richard Heeres nipt in vijven won.

André Hoekstra maakte een sterke ‘comeback’. Met soms flitsend tafeltennis won hij twee enkelpartijen en was hij van waarde voor FTTC, dat hoopt dat Hoekstra komend seizoen toch de clubkleuren wil blijven verdedigen. Heeres bleef in zijn voormalige studentenstad steken op één enkelzege, maar won met Terpstra wel de cruciale dubbel. Heeres’ laatste enkel tegen Ronald Elzinga draaide uit op een spannende marathonpartij, die de FTTC’er weer net verloor.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek Assen 2 de grote concurrent van FTTC 1. De Drenten haalden echter met 9-1 uit tegen rodelantaarndrager Dokkum 1 en zijn daarmee uit het zicht verdwenen. FTTC 1 ging met acht punten achterstand op de veilige zesde plaats de nacompetitie in. De achterstand op GTTC 3 is inmiddels teruggebracht tot drie punten. Komend weekend speelt FTTC 1 de slotwedstrijd tegen Assen 2. Gevreesd wordt dat de eindsprint van FTTC 1 te laat komt en dat degradatie naar de noordelijke 2e divisie vrijwel onafwendbaar is.

In de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen is hekkensluiter FTTC 3 er voor het eerst in geslaagd om niet te verliezen. Tegen ANJA 2, de nummer vijf in de regionale 2e klasse, werd het 5-5. Bertil Witvoet liet voor het eerst dit seizoen een hattrick noteren. Johannes Tigchelaar en Jan Koster wonnen beiden één enkelpartij. In het zicht van de haven verlosten ze zichzelf daarmee van hun nul procent. In Oudega werd FTTC 2 vrijdagavond nipt verslagen door ODI 1, de runner-up in de regionale 1e klasse. Het werd 6-4 voor de Oudegasters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *