Vlaggenschepen FTTC boeken zeges

Richard HeeresNa zeven wedstrijden in de voorjaarscompetitie is FTTC 1 veroordeeld tot het spelen in de degradatiepoule van de noordelijke 1e divisie. Afgelopen seizoen overleefden de Franekers deze uitdaging, dit seizoen hikken ze vooralsnog aan tegen een achterstand van acht punten op de veilig geachte zesde plaats. FTTC 1 heeft de komende weken nog drie strohalmpjes om het degradatiespook af te schrikken.

Zaterdagmiddag stond de eerste van drie degradatiewedstrijden op het programma. In Dokkum was het eerste seniorenteam van de gelijknamige tafeltennisvereniging de tegenstander. Na een 1-3 voorsprong kwam Dokkum 1 terug tot 3-3, daarna was het verzet van de Dokkumers gebroken. De wedstrijd eindigde in 3-7. Arnold Terpstra (3), Richard Heeres (2) en Reimer Bosma (1) scoorden de punten. Ook de dubbel van Terpstra/Heeres leverde weer een zege op. FTTC 1 is twee punten ingelopen op concurrent Assen 2 en mag blijven hopen op handhaving.

Wedstrijdbriefje FTTC 1 jeugdHet eerste jeugdteam van FTTC heeft opnieuw een grote stap richting het kampioenschap in de regionale 5e klasse gezet. Thuis werd zaterdagmiddag GTTC Groningen 5 met 8-2 aan de kant gezet. Henk Jansma en Mark Buwalda bleven beiden opnieuw ongeslagen. Henk is de enige speler in deze jeugdklasse die dit seizoen nog geen partij verloren heeft. FTTC’er Remco Mellema zorgde voor het achtste punt. Komend weekend heeft FTTC 1 in Eelde genoeg aan vijf punten om de titel binnen te slepen.

De senioren van FTTC 2 hebben het Ready 3 niet moeilijk kunnen maken. In Leeuwarden werd het donderdagavond 8-2 voor de roodhemden. FTTC-spelers Rudie van der Kooij en Rienk Groothoff wonnen beiden één enkel. Daarmee was de koek op. Het lijkt erop dat FTTC 2 er niet in gaat slagen zich te handhaven in de regionale 1e klasse.

FTTC 3 heeft diezelfde avond in eigen huis een oorwassing gekregen van Dokkum 2, de aanstaande kampioen in de regionale 2e klasse voor senioren. Na niet meer dan twee uren en een kwartier stond een genadeloze 0-10 op het scorebord. FTTC’er Bertil Witvoet maakte het in de laatste partij Mark Heslinga nog knap lastig, maar zijn inspanningen waren vergeefs (2-3). FTTC 3 is nagenoeg zeker van degradatie.

Wil je tafeltennissen?

Maak twee weken lang vrijblijvend kennis met FTTC. Meer informatie over gratis proeftrainingen voor jeugd en volwassenen & aanmelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *