Knap herstel senioren FTTC 1

Tafeltennis FTTC Franeker competitieDe seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) doen het goed in de najaarscompetitie. FTTC 1 herstelde zich zaterdag knap van de nederlaag tegen koploper Klimaatgroep Stars 2 een week eerder. Tegen Hilversum 4 wonnen de Franekers met 7-3.

Jan de Haan en Frans van den Berg bleven in het enkelspel ongeslagen, Harry van den Berg viste tweemaal achter het net. Promovendus FTTC 1 staat in de landelijke 3e divisie op de tweede plaats. Komende zaterdag is in Amsterdam US 1 de tegenstander.

Dubbele cijfers voor tafeltennissers FTTC 3

In de regionale 2e klasse haalde FTTC 3 uit tegen Delta Impuls 2 uit Heerenveen: 10-0. Douwe van der Wal maakte na een lange periode van blessureleed een succesvolle rentree en won net als Douwe Reitsma en Jan Bosgra al zijn partijen. Door deze overwinning met dubbele cijfers gaat FTTC 3 ruim aan kop en nemen de Franekers alvast een voorschotje op het kampioenschap.

FTTC 4 zet concurrent DOV 1 aan de kant

Ook FTTC 4 (3e klasse) gaat aan de leiding. Donderdagavond werd naaste concurrent DOV 1 uit Leeuwarden met 8-2 aan de kant gezet. Raymond Stodel bleef aan Franeker zijde andermaal ongeslagen. FTTC 5 (4e klasse) won, mede dankzij drie overwinningen van Jan Koster, met 6-4 van YOS 3 en handhaaft daarmee zijn koppositie.

Flinke tik voor jeugdteam FTTC 1

Minder goed verliep het voor het jeugdteam FTTC 1, dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in landelijk C. Lijstaanvoerder SwordSports 21-up 1 was in Rotterdam met 10-0 te sterk. Komende zaterdag kunnen de Franeker youngsters in Lochem tegen De Toekomst 1 hun veerkracht tonen. FTTC 2 (regionale 2e klasse) won in Valthe met 4-6 van Tornado ’65 1 en draait mee in de subtop. Kim Antonisse nam driemaal de felicitaties van de tegenstanders in ontvangst. FTTC 3 verloor in Eelde met 8-2 van Actief 3 en staat laatste in de 4e klasse.

Alle uitslagen op een rijtje

  • Landelijke 3e divisie (senioren): FTTC 1 – Hilversum 4 7-3
  • Regionale 2e klasse (senioren): FTTC 3 – Delta Impuls 2 10-0
  • Regionale 3e klasse (senioren): FTTC 4 – DOV 1 8-2
  • Regionale 4e klasse (senioren): FTTC 5 – YOS 3 6-4
  • Landelijk C (jeugd): SwordsSport 21-up 1 – FTTC 1 10-0
  • Regionale 2e klasse (jeugd): Tornado ’65 1 – FTTC 2 4-6
  • Regionale 4e klasse (jeugd): Actief 3 – FTTC 3 8-2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *