Zonnig weekend voor seniorenteams FTTC

Op de helft van de tafeltenniscompetitie staan de senioren van FTTC 1 er prima voor. Hoewel koploper Klimaatgroep Stars 2 een straatlengte voorsprong heeft, hebben de Franekers zaterdag in Amsterdam de tweede plaats in de landelijke 3e divisie heroverd. Tegen US 1 werd met 3-7 gewonnen.

Frans van den Berg en Arnold Terpstra bleven in de nationale hoofdstad ongeslagen in enkel- en dubbelspel. Teamgenoot Harry van den Berg bewandelde de omgekeerde weg: de veteraan uit Leeuwarden verloor al zijn partijen. De titel zit er voor FTTC 1 niet meer in, maar de promovendus heeft uitstekende papieren om zich dit seizoen te handhaven op landelijk niveau. Over twee weken is in Groningen GTTC 2 de tegenstander.

Witvoet FTTC 4 FRaneker tafeltennis
Invaller Bertil Witvoet (rechts) won voor FTTC 3 tegen Drachten 2 één enkelpartij.

Regionale seniorenteams

De drie regionale seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub doen het eveneens naar behoren. In de 2e klasse handhaafde FTTC 3 zijn koppositie. Hoewel Drachten 2 uit met 2-8 werd verslagen, zagen de klokkendieven de concurrenten wel dichterbij komen. In Drachten wonnen Douwe Reitsma en Rienk Groothoff al hun partijen.

FTTC 4 (3e klasse) won met 1-9 van Het Leeuwarder Westerkwartier 1 en vergrootte daarmee zijn voorsprong op DOV 1 tot maar liefst acht punten. Mark Buwalda en Raymond Stodel bleven andermaal ongeslagen. FTTC 5 kwam niet in actie, maar bleef desondanks lijstaanvoerder in de 4e klasse.

Jeugdteams

De jeugdteams van FTTC beleefden een minder goed weekend. FTTC 1 heeft het in zijn eerste seizoen in landelijk C moeilijk. Zaterdag verloren de Franekers in Lochem voor de vierde keer. Lichtpunt was Luke Feddes, de Leeuwarder scoorde drie punten. In een poule van acht teams staat FTTC 1 op de zevende plaats. FTTC 2 (2e klasse) versloeg Dokkum 2 met 8-2 en nestelt zich daarmee steviger in de subtop. In Coevorden was FTTC 3 (4e klasse) niet opgewassen tegen HOU-Tafel ’77 1: 7-3.

Alle uitslagen FTTC

  • US 1 – FTTC 1 3-7 (landelijke 3e divisie)
  • Drachten 2 – FTTC 3 (2e klasse) 2-8
  • Westerkwartier 1 – FTTC 4 (3e klasse) 1-9De Toekomst 1 – FTTC 1 (jeugd, landelijk C) 7-3
  • FTTC 2 – Dokkum 2 (jeugd, 2e klasse) 8-2
  • HOU-Tafel ’77 1 – FTTC 3 (jeugd, 4e klasse) 7-3

1 gedachte over “Zonnig weekend voor seniorenteams FTTC”

  1. Mirjam en Hugo Aukema en Faber

    FTTC3 speelde thuis. En met FTTC1 gaat het qua niveau redelijk goed, alleen de punten nog wat achter. Ik hoop wel dat je het verslag van dit weekend hebt gelezen. Dan komt er toch een wat ander beeld naar boven. Gr. Hugo Sent from acer Liquid Z4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *