Knappe remise van sportploeg van het jaar FTTC 1

De heren van het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub zien terug op een prima week. Maandag werd FTTC 1 door de gemeente Waadhoeke verkozen tot sportploeg van 2018 en zaterdag speelde dit team knap gelijk tegen Pecos 1, de gedoodverfde kampioen in de landelijke 2e divisie.

Terwijl uit met 9-1 werd verloren van de Oegstgeesters, namen de Franekers in eigen zaal het voortouw. David Dijkhoff zette FTTC 1 op een 2-1 voorsprong door een sensationele zege op Antony Nader, de nummer 60 van Nederland, die later op de avond ook nog door Jan de Haan werd geringeloord. Op 5-3 leek een overwinning aanstaande, maar de laatste partijen waren voor Pecos 1: 5-5. De Haan (3) en Dijkhoff (2) verzorgden de volledige Franeker puntenproductie. FTTC’er Bram Parlevliet beleefde een minder fijne avond, de derde helft mocht er echter wel zijn.

FTTC 1 staat na zaterdag op de derde plek. Komend weekend is Buitenpost 1 de volgende opponent. Beide Friese grootmachten strijden om handhaving in de landelijke 2e divisie. FTTC 1 heeft drie punten voorsprong op de Wâldpiken. Bij winst op Buitenpost 1 lijkt het voor de Franekers niet meer mis te kunnen gaan.

Overige uitslagen

  • FTTC 2 – HOU-TAFEL ’77 1 8-2 (noordelijke 2e divisie, senioren)
  • YOS 1 – FTTC 3 8-2 (2e klasse, senioren)
  • YOS 3 – FTTC 4 2-8 (4e klasse, senioren)
  • FTTC 1 – Buitenpost 1 5-5 (noordelijke divisie, jeugd)
  • FTTC 2 – Argus 4 8-2 (1e klasse, jeugd)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *