FTTC 1 bijna binnen na memorabele provinciederby

Zes uren hoogstaand tafeltennis. Dat kregen de toeschouwers zaterdagmiddag én -avond voorgeschoteld tijdens de Friese tafeltennisderby Buitenpost 1 – FTTC 1. Beide teams strijden primair om handhaving in de landelijke 2e divisie en knokten voor elk wedstrijdpunt. Maar liefst acht van de tien potten werden na vijf games beslist. Een gedenkwaardige slijtageslag.

Buitenpost 1 begon voortvarend. David Dijkhoff zette tegen Hofman voor FTTC 1 nog de 0-1 op het scorebord, maar daarna nam Buitenpost 1 het heft in handen. Oud-FTTC’er Van Tijum klopte Arnold Terpstra, Kuijer ging aan de wandel met Jan de Haan en ook de dubbel (De Haan/Terpstra) ging verloren. In de vijfde partij nam teambenjamin Dijkhoff FTTC 1 op sleeptouw, waarna de Franekers uitliepen naar 3-5. De zenuwslopende derby eindigde in 4-6. Dijkhoff, De Haan en Terpstra wonnen alle drie twee enkelpartijen.

FTTC 1 lijkt zich na de overwinning op Buitenpost 1 te gaan handhaven in de landelijke 2e divisie. En de kans dat dit Buitenpost 1 ook lukt is denkbeeldig, zeker nadat concurrent ENTAC 1 zaterdag in Amsterdam verrassend in de luren werd gelegd. Datzelfde ENTAC 1 is zaterdag in de Franeker Driesprong de volgende tegenstander. Door te winnen van het trio uit Enschede kan FTTC 1 zichzelf én provinciegenoot Buitenpost 1 een goede dienst bewijzen.

In de noordelijke 2e divisie ging FTTC 2 in Middelstum hard onderuit tegen koploper Midstars 2: 9-1. Degradatie naar de regionale 1e klasse lijkt onafwendbaar. FTTC 3 (regionale 2e klasse) daarentegen deed goede zaken. De mannen wonnen met 0-10 van Buitenpost 6 en zijn vrijwel zeker van handhaving. FTTC 4 (regionale 4e klasse) speelde 5-5 tegen Griffioen 1.

Het eerste jeugdteam beleeft een lastig seizoen en staat op de laatste plek in de noordelijke divisie. Tegen het Groninger Vinkhuizen 1 werd zaterdag een remise behaald: 5-5. Sam Blits en Ruben Handl scoorden beiden twee punten, Ids Koster zorgde voor het vijfde punt. Koploper FTTC 2 (regionale 1e klasse) verspeelde tegen GTTC Groningen 2 punten door met 4-6 te verliezen. Met nog twee ronden te gaan verdedigen de Franekers een voorsprong van vier punten. Met wedstrijden tegen de nummer twee (Actief Vries 1) en nummer drie (DTTC’78 1) voor de boeg gaat het nog spannend worden voor FTTC 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *