Handhaving voor promovendus FTTC 1

De voorlaatste competitieronde zorgde zaterdag bij de senioren van FTTC 1 voor gemengde gevoelens. Onverwacht werd in eigen zaal met 4-6 verloren van collega-degradatiekandidaat ENTAC 1 uit Enschede. Routiniers Jan de Haan (1) en Arnold Terpstra (1) worstelden, Bram Parlevliet (2) was beter bij de les. Maar er was ook goed nieuws: door de 8-2 nederlaag van TTV Buitenpost 1 eerder die dag is promovendus en nummer drie FTTC 1 zeker van handhaving in de landelijke 2e divisie. Nummer twee deBoer/Taverzo 2 is zaterdag in Zoetermeer de laatste tegenstander van dit seizoen.

Voor de reserves van de Franeker tafeltennisclub valt komend weekend hoogstwaarschijnlijk het doek. Het is niet het seizoen van FTTC 2 (noordelijke 2e divisie), dat voor het eerst in jaren zal worden verwezen naar de regionale 1e klasse. Tegen De Treffers ’70 3 uit Klazienaveen leden de Franekers de zesde nederlaag van dit voorjaar: 3-7. Raymond Stodel scoorde twee punten voor FTTC 2.

FTTC 3 lijkt zich te gaan handhaven in de regionale 2e klasse. Afgelopen week werkten de mannen een dubbel programma af. Donderdag versloegen ze nummer twee YOS 1 met 6-4, vrijdag verloren ze met 3-7 van koploper Buitenpost 4. Al met al negen punten tegen zware tegenstanders en een goede basis voor lijfsbehoud. FTTC 4 handhaaft zich zeker. Donderdag won de runner-up in de regionale 4e klasse met 6-4 van Dokkum 6. Andermaal was de ongeslagen Jan Hartkamp goud waard voor de klokkendieven.

De twee jeugdteams van FTTC zien sportief gezien terug op een vervelend weekend. FTTC 2 verspeelde in de 1e klasse zijn koppositie door met 8-2 te verliezen van Actief Vries 1. Het wordt een hele kluif om in de laatste competitieronde het ontstane gat te dichten. Ook FTTC 1 (noordelijke divisie) verloor: in Finsterwolde was OLDAMBT 1 met 6-4 net te sterk. Ruben Handl bleef bij FTTC 1 overigens overeind en keerde ongeslagen huiswaarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *