Kunnen FTTC 1 en 2 de champagne al ontkurken?

FTTC-2013-100Gaat het de senioren van FTTC 1 (landelijke 3e divisie) en FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) al in de achtste competitieronde lukken om kampioen te worden? Beide teams staan mijlenver voor op de nummer twee in hun divisie (respectievelijk achttien punten en zeventien punten), maar waarschijnlijk nog niet ver genoeg om komend weekend al promotie veilig te stellen. Dan moet het feest volgende week maar in tafeltenniscentrum de Driesprong gevierd worden. FTTC 1 reist zaterdag naar Almelo om het op te nemen tegen Blauw-Wit 1. FTTC 2 zoekt het dichter bij huis: in Noord-Friesland is vrijdagavond Dokkum 1 de tegenstander.

FTTC 3 gaat zaterdag in Leeuwarden op bezoek bij Ready 1, de koploper in de regionale 1e klasse. Voor de Franeker promovendus lijkt het seizoen gespeeld: de titel zit er niet echt meer in en handhaving lijkt een feit. De wedstrijd die FTTC 4 (regionale 2e klasse) vanavond in eigen zaal tegen Buitenpost 2 speelt, is van meer belang. Verslaan de Franekers de Buitenpostmannen met (heel) ruime cijfers, dan is de titel nog in zicht. Ook FTTC 5 (regionale 4e klasse) heeft nog kans op promotie. Vanavond zal Bergum 3 in elk geval moeten worden verslagen.

De jeugd van FTTC 2 gaat in de regionale 4e klasse met vier punten voorsprong aan de leiding. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 Argus 6. Hoewel, lastig: de thuiswedstrijd werd met 10-0 door de Franeker youngsters gewonnen. FTTC 1 speelt in de play-downfase van de regionale 1e klasse en heeft deze week vrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *