Lijden en Leiden: FTTC 1 veilig, averij voor FTTC 2 en FTTC 3

Deze week kwamen zes competitieteams van de Franeker tafeltennisclub in actie. De resultaten vielen ditmaal ietwat tegen.

De senioren van FTTC 1 waren een positieve uitzondering. De Franeker topequipe versloeg in Leiden hekkensluiter Scylla 3 met 3-7 en stelde daarmee handhaving in de landelijke 2e divisie veilig. Bij FTTC 1 bleef Frans van den Berg opnieuw ongeslagen. Secondanten Bram Parlevliet en David Dijkhoff wonnen ieder twee partijen. Komende zaterdag wacht in Hoorn koploper Disnierats 2.

Ranglijstaanvoerder FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) is in de tweede competitiehelft minder voortvarend bezig dan in de eerste helft. Vrijdag was het in Appingedam alle hens aan dek. Tegenstander DTTC’78 1 kwam 3-1 voor te staan. Uiteindelijk eindigde het treffen in 5-5. Harry van den Berg (3) en Douwe van der Wal (2) tekenden voor de winstpunten. Wel is het gat met titelconcurrent Dokkum 1 tot drie punten geslonken. Over twee weken ontmoeten de titelpretendenten elkaar in de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong.

FTTC 3 kreeg klappen in Easterwierrum. Onverwacht ging de nummer twee van de regionale 1e klasse met 7-3 onderuit tegen MTV’14 1. Door deze nederlaag – en met twee lastige wedstrijden voor de boeg – lijkt het gewenste kampioenschap ver weg. FTTC 4 speelt de laatste wedstrijden van de najaarscompetitie om des keizers baard. De titel in de regionale 2e klasse zit er niet in en degraderen is inmiddels ook niet meer mogelijk. Van Buitenpost 4 werd vrijdag met 6-4 verloren. De nederlaag van FTTC 5 (regionale 3e klasse) viel groter uit: ODI 2 was in Oudega met 9-1 te sterk.

Dit weekend verscheen één jeugdteam achter de tafel. In Harkstede speelde FTTC 1 gelijk tegen Argus 4: 5-5. FTTC 1 staat vijfde in de regionale 2e klasse, maar op slechts twee punten van nummer drie Actief Vries 1, de eerstvolgende tegenstander. Ook FTTC 2 speelt zaterdag een competitiewedstrijd. OLDAMBT 2 is in Finsterwolde de tegenstander. Nog steeds heeft FTTC 2 kans om kampioen te worden.

Logo Teksttalenten
Tekstbureau Teksttalenten: sponsor van de FK 2018. Redactie, correctie & copywriting.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *