Kampioenschap lonkt voor tafeltennissers FTTC 2

De tafeltennissers van FTTC naderen het einde van de najaarscompetitie. In de voorlaatste ronde waren de blikken vooral gericht op het tweede seniorenteam, de koploper in de noordelijke 2e divisie. De laatste weken zag FTTC 2 het gat met titelrivaal Dokkum 1 steeds kleiner worden.

In de uitwedstrijd tegen nummer laatst Buitenpost 2 wilden de Franekers, die zaterdag in eigen zaal in een direct duel mogen afrekenen met de Dokkumers, toch nog een beetje uitlopen op Dokkum 1. En in die missie slaagde FTTC 2 met verve: het werd zaterdag in Buitenpost 1-9 (Harry van den Berg 3, Douwe van der Wal 3, Douwe Reitsma 2 + dubbel). Onderwijl bleef Dokkum 1 in Groningen steken op 5-5. Door deze resultaten is de voorsprong opgelopen tot zeven punten. Kortom, zaterdag heeft FTTC 2 aan twee punten voldoende om de champagnefles te mogen ontkurken.

Ook de jeugdteams van FTTC deden van zich spreken. Middenmoter FTTC 1 (2e klasse) rekende in Eelde af met Actief Vries 1. De Franekers wonnen afgetekend met 2-8. Robin Simon werd met drie overwinningen de gevierde man. Kim Antonisse en Jasper Bosch wonnen beiden twee enkelpartijen en samen de dubbel.

FTTC 2 deed zelfs nóg betere zaken. In Finsterwolde legde dit Franeker jeugdteam OLDAMBT 2 onbarmhartig over de knie: 1-9. Ids Koster en Sam Blits bleven ongeslagen, Ruben Handl-Vigh zegevierde tweemaal. FTTC 2 kan nog steeds kampioen worden in de 2e klasse. Daarvoor zijn in de laatste twee ronden wel ruime overwinningen nodig.

De senioren van FTTC 1 hebben zich vorige week al gehandhaafd in de landelijke 2e divisie. Zaterdag werd in Hoorn van koploper Disnierats 1 verloren: 7-3. Frans van den Berg was goed voor twee winstpunten, Bram Parlevliet scoorde eenmaal.

Overige uitslagen seniorenteams:

1e klasse: Drachten 1 – FTTC 3 7-3
(Alleen Raymond Stodel wint tweemaal. Titel definitief uit zicht.)

2e klasse: Drachten 3 – FTTC 4 3-7
(‘Benjamin’ Lennert Keuning blijft ongeslagen. FTTC 2 steady tweede.)

3e klasse: Delta Impuls 6 – FTTC 5 3-7
(Hattrick voor Jan Hartkamp. Handhaving lijkt in zicht.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *