Mark Buwalda winnaar Junior Zwitsers Toernooi 2014

Winnaar Mark Buwalda (FTTC)Zaterdagochtend organiseerde de Franeker tafeltennisclub (FTTC) de tweede editie van het Junior Zwitsers Toernooi. Dertien jeugdtafeltennissers begonnen rond koffietijd aan dit uitdagende toernooi met puntenhandicap. Inzet was de wisselbeker en een aperitief: de winnaar mag op zaterdag 25 januari de Friese kampioenschappen tafeltennis (FK) in Franeker officieel openen met een korte game tegen wethouder Thiadrik Twerda van de gemeente Franekeradeel.

Al vroeg in het toernooi kwamen de twee sterkste jeugdspelers bovendrijven, ondanks de achterstand die ze in veel partijen eerst moesten goedmaken. Uiteindelijk eindigden Mark Buwalda en Henk Jansma precies gelijk, waarna een beslissingswedstrijd nodig was. Deze werd met 2-0 gewonnen door Mark. Over twee weken mag hij voorafgaand aan de FK laten zien of hij ook wethouder Twerda de baas kan. Bijna tweehonderd deelnemers aan de FK zullen daarvan getuige zijn.

Margriet Oppedijk, momenteel nog het enige meisje dat lid is van FTTC, leverde een prima prestatie door beslag te leggen op de derde prijs. Ze liet onder anderen Nils Aukema, de winnaar van de vorige editie, achter zich. De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Nils’ jongere broer Jens. De foto’s van het Junior Zwitsers Toernooi worden zo spoedig mogelijk geplaatst op de website van FTTC.

Winnaars JZTOp 25 januari doet het leeuwendeel van de FTTC-jeugdtafeltennissers in Franeker mee aan de FK. Tijdens de FK is in De Trije een speciale FreezeZone ingericht. Hier zullen diverse activiteiten voor Franeker basisschoolleerlingen worden georganiseerd, zoals de Robot Challenge en het Open Fries Kampioenschap Rond de Tafel. Oud-bondscoach Anne Vlieg zal op deze dag voor hen drie masterclasses geven over de geheimen van serveren en retourneren.

 

1 gedachte over “Mark Buwalda winnaar Junior Zwitsers Toernooi 2014”

  1. Mirjam en Hugo Aukema en Faber

    Heb je ook whatsápp ? Dan kan ik de foto(‘s) even appen of sms-en ?En wat is je telefoon-nr ?Ik kan nu even niet de foto’s op mijn computer krijgen … Groet, Hugo

    Date: Sat, 11 Jan 2014 13:26:42 +0000 To: mjahf@hotmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *