Nieuw seizoen voor tafeltennissers FTTC

FTTC 1
FTTC 1

Na een competitiepauze van ruim vier maanden start deze week voor de tafeltennissers van FTTC de najaarscompetitie. De Franeker tafeltennisclub komt daarin uit met drie seniorenteams en drie jeugdteams.

FTTC 1 degradeerde afgelopen voorjaar en speelt noordelijke 2e divisie. Vaste waarden Arnold Terpstra, Reimer Bosma en Richard Heeres krijgen versterking van Sieds Tjepkema en Martijn van der Heide, die hun competitiecomeback maken. Ook de ervaren verdediger Fons Hartman maakt deel uit van dit team. Verwacht wordt dat FTTC 1 zich kan mengen in de strijd om het kampioenschap. Vrijdagavond staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In eigen zaal is DOTO 1 uit Siddeburen de tegenstander.

In de regionale 2e klasse start FTTC 2 diezelfde avond thuis tegen YOS 2 uit Ysbrechtum. De kersverse B-clubkampioen Douwe Reitsma zal samen met teamgenoten Jan Bosgra, Rudie van der Kooy en Rienk Groothoff de strijd aangaan met vijf andere Friese teams in een poging om promotie af te dwingen. FTTC 3 (Bertil Witvoet, Johannes Tigchelaar, Jan Koster, Jan Hartkamp en Arjan Zijlstra) speelt regionale 3e klasse en opent donderdagavond in Franeker het bal tegen Dokkum 4.

Het eerste jeugdteam van FTTC werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen. Clubkampioen Mark Buwalda is met Henk Jansma, Nils Aukema en Remco Mellema maar liefst twee klassen gepromoveerd. In de regionale 3e klasse kunnen ze in een Friese poule bewijzen wat ze waard zijn. Zaterdagmiddag is het Leeuwarder Ready 1 in tafeltenniscentrum de Driesprong de eerste opponent. Later deze maand gaat ook de minicompetitie los. Daaraan nemen twee jeugdteams van FTTC deel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *