Nipte zege FTTC 1 op Deventer trio

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Logo

Tafeltenniscentrum de Driesprong herbergde zaterdag zes competitieteams. De thuisspelende senioren van de Franeker tafeltennisclub kwamen in de vierde ronde van de najaarscompetitie tot twee overwinningen en één gelijkspel.

Senioren
FTTC 1 strijdt in de landelijke 2e divisie om lijfsbehoud. De 6-4 overwinning op hekkensluiter Swift 1 uit Deventer kan daarbij helpen. Bram Parlevliet en Arnold Terpstra tekenden aan Franeker zijde voor twee enkelzeges, David Dijkhoff won één enkelpartij (en samen met Parlevliet de dubbel). Dankzij deze tweede zege van het seizoen stijgt FTTC 1 naar de vierde plaats, net boven de degradatielijn. Zaterdag kunnen de heren echter de borst nat maken. Dan komt koploper Smash ’70 2 uit Hattem op visite.

FTTC 2 haalde zaterdag uit tegen DOTO 2 uit Siddeburen. In eigen zaal versloegen Douwe Reitsma, Henk Jansma en Roan Mulder de Groningers met klinkende cijfers: 10-0. Al viel in drie partijen de beslissing pas na vijf games. Vooral DOTO-speler Henk Hommes was een sta-in-de-weg. FTTC 2 gaat na vier competitierondes samen met Argus 1 en Actief Vries 1 aan de leiding in de noordelijke 2e divisie. Alle drie teams hebben 29 punten.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) heeft dit weekend punten laten liggen tegen het Wolvegaster Griffioen 1. De Franekers kwamen niet verder dan 5-5. Rudie van der Kooij etaleerde zijn vorm en bleef ongeslagen. Jan Bosgra moest genoegen nemen met één overwinning, invaller Laszlo Handl kon de tegenstander niet verrassen. FTTC 4 (regionale 3e klasse) speelde maandagavond al een competitiewedstrijd. In Leeuwarden eindigde het treffen met DOV 1 in een gelijkspel. Oud-FTTC’er Jan Kootstra was Laszlo Handl (2), Lydia Slinkman (2) en Ronald van der Meer (1) de baas.

Jeugd
De jeugdteams van de Franeker tafeltennisclub krijgen de smaak steeds meer te pakken. Promovendus FTTC 1 (Helder Staalsmid en Milan Faber) versloeg zaterdagmiddag Drachten 1 met 1-9 en verstevigde daarmee zijn koppositie in de 3e klasse FlexMatch. In Hoogeveen was FTTC 2 (4e klasse FlexMatch), ditmaal met Thijs van der Horst en Bas Elsinga achter de tafel, met 3-7 te sterk voor Reflex ’65 2. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 het tweede jeugdteam van Argus uit Harkstede. FTTC 2 neemt het dan op tegen GTTC Groningen 3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *