Tafeltennissers FTTC 1 vergeten te winnen in Amsterdam

In Amsterdam is het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub zaterdag aangelopen tegen zijn tweede nederlaag in de najaarscompetitie. FTTC 1 (landelijke 2e divisie) pakte een 1-4 voorsprong, maar slaagde er niet in vervolgens de trekker over te halen. Amsterdam’78 1 won met 6-4. Bram Parlevliet (2) en David Dijkhoff (1) scoorden alle enkelpunten en wonnen samen het dubbelspel. FTTC 2-speler Jan Dirk Jansma (rating: 1548) viel uitstekend in. Met goed spel dwong Jansma (op de foto te zien in zijn partij tegen Massahiro Takano, spelend met de authentieke Chinese penhoudergreep) onder anderen de Amsterdamse kopman Timon Priem (rating: 1982) tot het uiterste. Zaterdag ontvangt FTTC 1 in tafeltenniscentrum de Driesprong rodelantaarndrager Swift 1 uit Deventer.

Noordelijke divisie
Koploper FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) toog vrijdagavond naar Drenthe voor het treffen met titelkandidaat Actief Vries 1. Het beloofde een lastige avond te worden. En dat werd het ook. Na een 4-1 voorsprong voor Actief Vries 1 werd het stuivertje wisselen. De wedstrijd eindigde in een 7-3 zege voor de tegenstander uit het land van Bartje. Douwe Reitsma boekte een knappe overwinning op de balvaardige Actief-kopman Harry Kruizenga en versloeg eerder in de wedstrijd ook Thomas Rass. Henk Jansma zorgde voor het derde Franeker winstpunt. Lennert Keuning bleef met lege handen. FTTC 2 speelt komende zaterdag thuis tegen DOTO 2 uit Siddeburen.

Regionale competitie
Ook voor FTTC 3 (regionale 1e klasse) waren dit weekend de druiven zuur. De lijstaanvoerder verloor in Ysbrechtum met 6-4 van YOS 2, de eerste nederlaag van het seizoen. Raymond Stodel won ook in deze wedstrijd redelijk eenvoudig al zijn enkels. Rudie van der Kooij was tweemaal de bovenliggende partij in het enkelspel en zegevierde samen met Jan Bosgra in de dubbel. In het enkelspel wist Bosgra het echter niet bol te werken. Zaterdag in eigen zaal een nieuwe kans tegen Griffioen 1 uit Wolvega. FTTC 4 kwam deze week niet in actie.

Jeugdcompetitie
De jeugd van FTTC 1 (3e klasse FlexMatch) pakte in Dedemsvaart uit met een tienklapper: 0-10. Dankzij deze monsterscore heeft de Franeker promovendus brutaalweg de koppositie in deze klasse gepakt. De spelers van Dedemsvaart 1 boden af en toe stevig weerwerk, maar Milan Faber en Helder Staalsmid lieten zich niet van de wijs brengen. Met het elektronische scorebord van Dedemsvaart, waarvoor je welhaast een cursus moet volgen voordat je de werking ervan begrijpt, hadden beide tieners misschien nog wel de meeste moeite.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *