Overtuigende rentree FTTC in landelijke 3e divisie

Frans van den Berg en Arnold Terpstra van FTTCIn tafeltenniscentrum de Driesprong in Franeker werd zaterdag voor het eerst in vijf jaar een competitiewedstrijd op landelijk niveau gespeeld. Tegenstander van de routiniers van FTTC 1 was GTTC Groningen 2. De eerste wedstrijd in de landelijke 3e divisie leverde een monsterzege op voor de Franeker senioren.

Franeker Jan de Haan, vorig seizoen voor GTTC 1 actief in de landelijke 2e divisie, bleef tegen zijn oud-clubgenoten op de bank. Hij zag hoe zijn nieuwe teamgenoten Arnold Terpstra, Frans van den Berg en Harry van den Berg de terugkeer in de landelijke competitie opluisterden met een 9-1 zege. Alleen Van den Berg sr. morste een punt. Komende zaterdag is promovendus Almeerspin 1 in Almere de opponent.

Regionale seniorenteams

Ook FTTC 3 (regionale 2e klasse) ging zaterdag goed van start. In eigen huis werd ANJA 2 met 7-3 verslagen. Douwe Reitsma, Rienk Groothoff en Rudie van der Kooij wonnen allen tweemaal. En ook de dubbel werd in de wacht gesleept. FTTC 2 ontbreekt dit seizoen op het tafeltennisbal: door aanhoudende blessures zag dit team, dat zou uitkomen in de noordelijke 1e divisie, zich genoodzaakt zich op het laatste moment terug te trekken uit de competitie.

Titelkandidaat FTTC 4 (regionale 3e klasse) versloeg donderdag in Leeuwarden Ready 4 met 3-7. En een klasse lager speelde FTTC 5 op dezelfde avond en dezelfde locatie gelijk tegen Ready 5.

Jeugdteams

Net als het eerste seniorenteam is FTTC 1-jeugd dit seizoen, na tien jaar afwezigheid, teruggekeerd in de landelijke competitie. De rentree in Harkstede eindigde in een 8-2 nederlaag voor de Franekers. Luke Feddes zorgde voor de enige twee punten voor FTTC 1-jeugd, dat speelt in landelijk C. FTTC 2 (regionale 2e klasse) verloor met 8-2 van Ready 2. En ook FTTC 3 (regionale 4e klasse) kwam niet tot winst: Vries 1 was met 7-3 te sterk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *