Franeker promovendus FTTC 1 legt lat hoog in landelijke 3e divisie

Frans van der Berg en Arnold Terpstra FTTC Franeker
Frans van den Berg (l) en Arnold Terpstra (r). Bron foto: Anne Waterlander (www.x-lent.nl).

Zaterdag 12 september is het zover: na vijf jaar keert een Fries seniorenteam terug in de landelijke tafeltenniscompetitie. Promovendus FTTC 1 dicht zichzelf niet de rol van underdog toe: de Franekers verwachten dit najaar meteen boven in de landelijke 3e divisie te kunnen meedraaien. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 in Franeker de eerste opponent: GTTC 2.

De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd bij FTTC. Een nieuw bestuur kwam en de Franeker club, twee decennia geleden in de breedte een van de sterkste tafeltennisverenigingen van Nederland, floreert opnieuw. Niet alleen maakt het eerste seniorenteam zijn rentree in de landelijke competitie, voor het eerst in zeker tien jaar zal ook FTTC 1-jeugd actief zijn op nationaal niveau.

Nieuwe ijzers in het vuur

Voorzitter Rienk Groothoff is trots op wat in korte tijd is bereikt. “Met clubicoon en veelvoudig Fries kampioen Arnold Terpstra had FTTC al een klassespeler in huis. Maar de echte aansluiting bleef uit. Een belangrijke reden waarom bijvoorbeeld Franeker Jan de Haan enkele jaren zijn heil zocht bij verenigingen waar hij op een hoger niveau kon spelen, zoals in Amsterdam en Groningen. FTTC wil structureel op een hoog niveau spelen. Dan ga je als club eens goed om je heen kijken.”

De versterking kwam vorig seizoen. Ready-spelers Harry en Frans van den Berg, beide eveneens goed voor vele Friese titels, kwamen over naar FTTC 1. Prompt werd dit team met overmacht voorjaarskampioen. Maar kan FTTC 1 het hogere niveau van de landelijke 3e divisie aan? Groothoff is vol vertrouwen. “FTTC heeft voor de komende competitie een nieuw ijzer in het vuur. Jan de Haan (viervoudig Fries kampioen) trekt de clubkleuren van FTTC weer aan. Hij staat 96ste op de nationale ranglijst en heeft de hoogste ranking van alle spelers van het eerste. Met De Haan erbij kan FTTC 1 mikken op een hoge klassering en misschien zelfs op de titel.”

Competitiestart in Franeker

De najaarscompetitie begint voor FTTC 1 op zaterdag 12 september om 17.30 uur met een thuiswedstrijd tegen GTTC 2. Plaats van handeling is tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg 21 in Franeker. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd duurt tot circa 21.00 uur. Ook FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) en FTTC 3 (regionale 2e klasse) spelen deze avond een thuiswedstrijd.

In totaal spelen de Franekers dit seizoen tien competitiewedstrijden. Eind november zal duidelijk zijn of FTTC 1 heeft kunnen voldoen aan de hooggespannen verwachtingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *