Topper F: FTTC’ers domineren zonder titel

Kwartfinales tafeltennis ODI
Kwartfinales Topper F (topklasse)

In Oudega verzamelde zich zaterdagmiddag het neusje van de zalm van het Friese tafeltennis. Twintig topspelers uit Friesland streden in de topklasse van het nieuw leven ingeblazen Topper F-toernooi om de titel.

In het snikhete sportcentrum It Joo domineerde de Franeker tafeltennisclub. Van de twintig tafeltennissers waren maar liefst acht afkomstig van FTTC. Zes van hen bereikten na de poulefase de kwartfinales. Daarin verloor Franeker André Hoekstra nipt (11-8 in de beslissende vijfde game) van eredivisiespeler en regerend Fries kampioen Henk Jan Wils (Midstars). En vijfvoudig Fries kampioen Arnoud Meijer (Dokkum) had zijn handen vol aan de Riedster aanvaller Richard Heeres, die een 1-1 4-8 voorsprong niet kon verzilveren.

In de andere twee kwartfinales ontmoetten alle spelers van FTTC 1 elkaar. Jan de Haan won vrij steady van Harry van den Berg, terwijl Frans van den Berg zijn teamgenoot Arnold Terpstra aftroefde. In de halve finales ging het mis voor FTTC: Meijer was met 3-0 te sterk voor Van den Berg jr. en De Haan haalde met 3-1 bakzeil tegen Wils. Fries kampioen Wils won in de finale uiteindelijk net van Meijer (3-2).

1 gedachte over “Topper F: FTTC’ers domineren zonder titel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *