Persbericht FK tafeltennis 2016

Persbericht FK tafeltennis 2016 (pdf-download)

Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker: 23 januari 2016

Tafeltennistoppers strijden om Friese titels

Franeker, 16 januari 2016 – Tafeltennisclub FTTC organiseert samen met tafeltennisbond NTTB Noord op zaterdag 23 januari 2016 de Friese kampioenschappen tafeltennis voor jeugd en senioren. In sporthal De Trije in Franeker binden 185 Friese tafeltennissers de strijd aan. Om 08.45 uur verricht sportwethouder Thiadrik Twerda samen met een jeugdlid van FTTC de officiële opening. ‘s Ochtends staat het dubbelspel op het programma, de enkelspelfinales in de hoogste licentieklassen zijn gepland rond 17.00 uur.

Eredivisiespelers Wils en Meijer favoriet

Henk Jan Wils (FTTC) en Tamar Kooistra (Bergum): algemeen Fries kampioen tafeltennis
Henk Jan Wils (FTTC) en Tamar Kooistra (Bergum): algemeen Fries kampioen tafeltennis

Algemeen Fries herenkampioen Henk Jan Wils (FTTC) zal in Franeker zijn enkelspeltitel verdedigen. De belangrijkste uitdager van de nummer 110 van de Nederlandse ranglijst lijkt vijfvoudig kampioen Arnoud Meijer (TTV Dokkum), die zeventig plekken hoger op die ranglijst staat en komend seizoen samen met Wils voor Klimaatgroep Stars uitkomt in de landelijke eredivisie. Ook Jan de Haan, Arnold Terpstra en Frans van den Berg (allen FTTC) grossieren in Friese titels. Debutant Bram Parlevliet (FTTC) completeert het topsextet. Bij de dames verdedigt Tamar Kooistra (Bergum) haar titel. Zij neemt het daarin onder anderen op tegen voormalig eredivisiespeelster Leandra Bos-Grijpma (FTTC), die haar comeback maakt.

FTTC verdedigt verenigingsbeker

Organisator FTTC is opnieuw hofleverancier van de FK. De Franeker houder van de verenigingsbeker (prijs voor de meest succesvolle tafeltennisclub van Friesland) spant met ruim dertig deelnemers de kroon. Voorzitter Rienk Groothoff is niet helemaal tevreden over de animo voor de FK: “De trend is dat het aantal deelnemende senioren stabiel blijft. Zorgwekkend is de neergang bij de jeugd. Ten opzichte van vorig jaar, toen de FK ook in Franeker plaatsvonden, is het aantal jeugdtafeltennissers dat uitkomt op de FK met 25% gedaald. Positief is dat diverse Friese tafeltennisverenigingen inmiddels inzien dat jeugdleden niet meer vanzelf komen aanwaaien en dat er werk aan de winkel is om het tij te keren. FTTC organiseert de FK ook in 2017, 2018 en 2019. In de loop van die jaren hopen we geleidelijk aan weer meer jeugdtafeltennissers op de FK te mogen verwelkomen.”

Meer informatie?

Ook uw medium is van harte welkom tijdens het grootste jaarlijkse tafeltennisevenement van Friesland. Neem voor meer informatie contact op met voorzitter Rienk Groothoff van FTTC: 06 12 92 35 64, franekertafeltennisclub@gmail.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *