Indeling hoogste damesklasse: goud van oud!

Net als bij de heren B/C bestaat tijdens de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker de poule voor de hoogste damesklasse (C/D) uit zes deelnemers. Op tafel 11, naast het herencentercourt, zal Tamar Kooistra haar algemene Friese titel proberen te prolongeren. De C/D-damespoule bestaat uit de volgende speelsters:

  • Yvette Gombert (Buitenpost)
  • Rianne Komrij (Drachten)
  • Anita Zuidersma-Spoelstra (Nordic)
  • Leandra Bos-Grijpma (FTTC)
  • Tamar Kooistra (Bergum)
  • Rika Hartman (Ready)
Foto uit 2005 met geheel rechts Leandra Bos-Grijpma. Naast haar Maria de Vries en links op de achtergrond Annemarie de Haan-de Rooi van Gosliga.
Foto uit 2005 met geheel rechts Leandra Bos-Grijpma. Naast haar Maria de Vries en links op de achtergrond Annemarie de Haan-de Rooi van Gosliga.

Opvallend in dit rijtje is de naam van Leandra Bos-Grijpma. De 33-jarige Leandra begon met tafeltennis bij FTTC. In 2003 en 2004 speelde ze voor de Franeker tafeltennisclub landelijke 2e divisie (dames). Een jaar later verhuisde zij naar Limburg, waar ze ging tafeltennissen bij Panningen ’74. Met het eerste damesteam van die vereniging speelde ze in het voorjaar van 2014 eredivisie. Dat was ook meteen haar laatste seizoen.

Over ‘goud van oud’ gesproken: twee oud-teamgenoten van Leandra nemen ook deel aan de FK in Franeker. FTTC’ers Boukje Geerdink-de Haan en Annemarie de Haan-de Rooi van Gosliga doen alleen mee in het dubbelspel (E-licentie). Beiden hebben sinds 2005 geen competitie meer gespeeld. Dappere poging dus.

Alle poule-indelingen worden één of twee dagen voorafgaand aan de FK-dag online gepubliceerd. Ook staan deze in het FK-boekje dat iedere deelnemer op 23 januari bij binnenkomst ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *