FK: Vier vragen voor… Wadse Temme (Delta Impuls)

Sport algemeen

Na Jelle Bouwer (Buitenpost), Johan Vogelzang (MTV’14) en Richard Heeres (FTTC) is de pen doorgegeven aan Wadse Temme, die na drie tafeltennisloze jaren binnenkort zijn debuut maakt voor het eerste herenteam van Delta Impuls (noordelijke 1e divisie). Wat heeft Wadse op zijn lever?

Wie is Wadse Temme?

Wadse Temme tafeltennis delta impuls‘Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vrouw Henny en onze 1-jarige zoon Jesse in Beetsterzwaag. Mijn brood verdien ik als persoonlijk begeleider in een 24 uurswoonopvang voor mensen die in meerdere of mindere mate begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Naast mijn werk sport ik graag, luister ik naar muziek en doe ik aan gamen. In november ben ik weer begonnen met tafeltennis, de sport waar ik toch de meeste voldoening uit haal. Behalve tafeltennissen mag ik graag wielrennen en tennissen.’

Hoe ziet je tafeltenniscarrière er in grote lijnen uit?

‘Toen ik nog in Hylaard woonde, ging ik als kleine jongen regelmatig met mijn vader mee om te tafeltennissen in Menaldum bij DSV’80. Ik bleek de sport al snel leuk te vinden. Toen wij daarna naar Menaldum zijn verhuisd, ben ik meteen op tafeltennis gegaan. Dit zal rond mijn elfde zijn geweest.

Ik heb bij DSV’80 met tafeltennis een prachtige jeugd gehad. Vooral speelde ik samen met Jelle van der Meulen en Robert Bosma in een team. Elke week stond er een wedstrijdverslag in de krant (meestal met een foto) en werden we na de wedstrijd gebeld door de radio om de wedstrijd te bespreken. Met dit competitieteam heb ik landelijk A bereikt en hebben we de prijs voor sportploeg van het jaar gewonnen. Na onze competitiewedstrijden op zaterdagochtend sprongen we op onze fiets om naar FTTC te gaan. Daar konden we Arnold Terpstra, onze trainer en destijds de beste tafeltennisser van Friesland, bewonderen.

Bij de pupillen werd ik Fries kampioen. Een jaar later stond ik als underdog in de hoogste klasse in de finale tegen Henk Jan Wils, die momenteel de regerend Fries kampioen bij de heren is. Natuurlijk wist ik niet te winnen, Henk Jan was toen al vele niveaus beter dan de rest, maar wat heb ik genoten van mijn wedstrijd tegen Henk Jan in de arena!

Vanwege mijn werk ben ik op 18-jarige leeftijd gestopt met tafeltennis, dit heb ik in 2006 weer opgepakt. Ik heb de afgelopen jaren bij FTTC, Argus en Midstars gespeeld. Naast dat ik zelf tafeltenniste, ben ik de jeugd gaan trainen en was ik bij Argus coach van het eerste damesteam, dat de eredivisie haalde. Nu speel ik, na drie jaar afwezig te zijn geweest, bij Delta Impuls in Heerenveen. Een mooie club waar plezier en sociaal contact vooropstaan, iets wat ik altijd belangrijk blijf vinden in de sport.’

Wat zijn je ambities voor de komende FK?

‘De komende FK zie ik voor mijzelf als een trainingsdag voor de competitie. Nu ik er drie jaar uit ben geweest, ga ik er niet van uit dat ik mee zal doen om de prijzen. Ik weet zelfs niet eens goed welke spelers de grote kanshebbers zijn in de D-licentie. Volgens Facebook is mijn teamgenoot Arnoud Hofman een van die kanshebbers. Vorig jaar heeft Sieds Tjepkema gewonnen. Ik ben benieuwd hoe hij het dit jaar gaat doen op de FK.’

Welke speler van een andere Friese club mogen we van jou in de volgende ‘Vier vragen’ aan de tand voelen en waarom?

‘Klaas de Jong van TTV Dokkum. Ik heb vele malen tegen hem mogen spelen, was het niet in de competitie dan wel op toernooien. Klaas vind ik een sympathieke, vrolijke en gezellige man die voorheen soms wat moeite had om de rust te bewaren tijdens een wedstrijd. Ik lees graag hoe hij over tafeltennis denkt en hoe hij daarmee aan het werk gaat.’

1 gedachte over “FK: Vier vragen voor… Wadse Temme (Delta Impuls)”

  1. Beste Wadse en Henny met Jesse,
    Mooi verhaal Wadse! En… heel hartelijk dank voor jullie bemoedigend kaartje.
    Hartelijke groeten,
    Ria en Co

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *