Senioren FTTC 1 en FTTC 2 kampioen!

Sport algemeen

FTTC 1 kampioen
Kampioen FTTC 1

De senioren van FTTC 1 hebben zaterdag gezorgd voor een nieuwe mijlpaal voor de Franeker tafeltennisclub: de titel veroveren in de landelijke 3e divisie en promoveren naar de landelijke 2e divisie. Dat gebeurde zaterdag tegen de nummer 2, het tweede team van SFK Veenendaal. De enig overgebleven ‘concurrent’ werd getrakteerd op een 10-0 nederlaag. Met een zelden in de tafeltenniswereld vertoonde ruime voorsprong van dertig punten is FTTC 1 kampioen. Komend seizoen vormen Frans van den Berg, Jan de Haan, Arnold Terpstra en Bram Parlevliet een team dat behoort tot de sterkste vijftig tafeltennisteams van Nederland. Het is dertien jaar geleden dat FTTC op zo’n hoog landelijk niveau acteerde.

Ook de mannen van FTTC 2 konden de champagnefles zaterdag tevoorschijn halen. Tegen provinciegenoot Bergum 1, uit nog met 1-9 verslagen door de Franekers, waren vijf punten voldoende om promotie naar de noordelijke 1e divisie te vieren. Het ging stroef bij de klokkendieven, die uiteindelijk 5-5 lieten noteren en voor het eerst dit seizoen niet wonnen. Uitgerekend man van de wedstrijd Harry van den Berg scoorde het bevrijdende punt. FTTC 2 behoort in de komende najaarscompetitie tot de beste drie competitieteams van Friesland.

FTTC 3 leed donderdagavond (inhaalwedstrijd) andermaal een nederlaag, van Drachten 1 werd met 3-7 verloren. Zaterdag herstelde de Franeker promovendus zich. In eigen huis wonnen zij met 6-4 van Ready 2, wat handhaving in de 1e klasse betekent. FTTC 4 kan na de 6-4 nederlaag tegen YOS 1 niet meer kampioen worden in de 2e klasse. Raymond Stodel bleef weliswaar ongeslagen, maar jongelingen Henk Jansma en Mark Buwalda wisten geen punten te scoren. FTTC 5 daarentegen vergrootte zijn kans op de titel in de 4e klasse. Jan Koster, Jan Hartkamp en Arjan Zijlstra rolden YOS 4 met 0-10 op. In tien partijen werden maar twee games verloren. FTTC 5 staat nu zes punten voor op belager Buitenpost 5. Komende week ontmoeten beide kampioenskandidaten elkaar in de laatste competitieronde.

Ook de jeugd van FTTC 2 gaat komende week hoogstwaarschijnlijk kampioen worden. In Siddeburen was de koploper met 1-9 te sterk voor DOTO 1. Na vorig jaar kampioen te zijn geworden in de 5e klasse gaan Jasper Bosch, Pieter Miedema, Harm-Marten Winter en Robin Simon dit seizoen de titel in de 4e klasse veroveren. Een geweldige prestatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *