Senioren FTTC 1 verpletteren Aalmeerspin 1

Wedstrijden 31oktober2015De senioren van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) hebben zaterdag uitgehaald tegen hekkensluiter Aalmeerspin 1. In eigen zaal was FTTC 1, het enige Friese seniorenteam dat uitkomt in de landelijke tafeltenniscompetitie, de Flevolanders met 10-0 de baas. FTTC’ers Frans van den Berg, Arnold Terpstra en Jan de Haan tekenden voor de punten. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat FTTC 1 stevig op de tweede plaats. Koploper Klimaatgroep Stars 2 heeft dertien punten voorsprong en stevent af op promotie. Zaterdag neemt FTTC 1 het in Middelstum op tegen de aanstaande kampioen.

FTTC 3 op rozen

FTTC 3 verstevigde zaterdag tegen concurrent YOS 1 zijn koppositie in de regionale 2e klasse. De Ysbrechtumers werden in tafeltenniscentrum de Driesprong met 8-2 verslagen en haken daarmee af in de titelstrijd. Het kampioenschap kan FTTC 3 nauwelijks meer ontgaan. Met negen punten voorsprong op ANJA 2 én een wedstrijd minder gespeeld zitten de Franekers op rozen. Tegen YOS 1 bleven Douwe van der Wal en Rudie van der Kooij ongeslagen.

Knappe prestaties jeugdteams

In landelijk C speelde het eerste jeugdteam van FTTC 5-5 tegen Hercules 1. FTTC’er Luke Jan Feddes won in Terborg al zijn enkelpartijen en zag teamgenoten Mark Buwalda en Lennart Keuning beiden eenmaal tot winst komen. Komende week staat voor FTTC 1 de eerste wedstrijd in de nacompetitie op het programma. De kans dat promovendus FTTC 1 zich gaat handhaven in landelijk C is zeer realistisch.

In Heerenveen versloeg FTTC 2 het derde jeugdteam van Delta Impuls: 3-7. Remco Mellema, Kim Antonisse en Bowe van der Geest wonnen ieder twee enkelpartijen. Ook de dubbel leverde een punt op voor de Franekers. FTTC 2 staat tweede in de regionale 2e klasse en heeft theoretisch gezien nog kans op het kampioenschap, maar dan moet zaterdag koploper Assen 2 verpletterd worden.

Alle uitslagen van deze week

  • FTTC 1 – Aalmeerspin 10-0 (landelijke 3e divisie)
  • FTTC 3 – YOS 1 8-2 (regionale 2e klasse)
  • Drachten 4 – FTTC 4 0-10 (regionale 3e klasse)
  • Delta Impuls 4 – FTTC 5 8-2 (regionale 4e klasse)
  • Hercules 1 – FTTC 1 5-5 (landelijk C, jeugd)
  • Delta Impuls 3 – FTTC 2 3-7 (regionale 2e klasse, jeugd)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *