Seniorenteams FTTC in de nesten

fttc-2013-100.pngDit tafeltennisseizoen is niet het seizoen van de senioren van FTTC. Opnieuw hebben alle drie competitieteams een nederlaag geleden. Voor FTTC 2 en FTTC 3 lijkt degradatie nu al onafwendbaar, FTTC 1 heeft nog zicht op handhaving.

Tegen TTV Appelscha 1, de nummer drie in de noordelijke 1e divisie, verloor FTTC 1 zaterdagavond met 7-3. Alleen Richard Heeres wist zich goed staande te houden op het Appelschaster centercourt. Hij won twee van zijn drie enkelpartijen en samen met Douwe Reitsma in straight games de dubbel. Bij die drie winstpunten bleef het. Fons Hartman was overigens dicht bij een sensatie, bijna versloeg hij de haast vijftig jaar jongere Leon Knol, de nog ongeslagen kopman van TTV Appelscha. Vrijdag ontvangt FTTC 1 koploper GTTC 2.

Voor FTTC 2 stonden dit weekend twee wedstrijden op het programma. Vrijdagavond verloren de Franekers met 4-6 van Ready 2, zaterdagmiddag was Lemmer 1 met 8-2 te sterk. FTTC 2 staat op de laatste plaats in de regionale 1e klasse, flirtend met het degradatiespook. Ook FTTC 3 ging de bietenbrug op. Tegen Drachten 2 werd met 9-1 verloren. Met zes punten uit zes wedstrijden is FTTC 3 het lelijke eendje in poule D van de regionale 2e klasse.

Het eerste jeugdteam van FTTC (regionale 5e klasse) liep zaterdag in eigen huis tegen zijn eerste nederlaag aan. Titelconcurrent Ready 3 uit Leeuwarden was met 4-6 te sterk. Toch is er geen vuiltje aan de lucht. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de Franeker youngsters één punt voorsprong op de Leeuwarders en één wedstrijd minder gespeeld. De titel lonkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *