Drie dreunen voor FTTC

Ready-speler Frans van den Berg vloert FTTC 1

De senioren van FTTC 1 ontmoetten zaterdagmiddag in Leeuwarden Ready 1. Om de aansluiting met de middenmoot van de noordelijke 1e divisie niet te verliezen, mocht niet verloren worden. In die opzet slaagden de Franekers niet. Onder aanvoering van voormalig FTTC’er Frans van den Berg won Ready 1 met 7-3. In een spannende vijfsetter versloeg hij ook de dit seizoen nog ongeslagen Arnold Terpstra. Reimer Bosma (1) en Terpstra (2) zorgden voor de Franeker punten. Fons Hartman kon het niet bolwerken. Zaterdag speelt FTTC 1 in een andere samenstelling de uitwedstrijd tegen TTV Appelscha 1.

De senioren van FTTC 2 verkeren in zwaar weer. Zeker na de 10-0 nederlaag die vrijdagavond tegen Bergum 1 werd geleden. Daardoor zijn de Franekers, die afgelopen seizoen degradeerden uit de noordelijke 2e divisie, afgedaald tot de bodem van de kelder van de regionale 1e klasse. Omdat twee spelers van dit team de rest van het seizoen in de lappenmand zitten, moet al op de helft van de voorjaarscompetitie gevreesd worden voor degradatie. Zaterdag wacht de volgende beproeving: de uitwedstrijd tegen Lemmer 1.

Henk Jansma (Remco Mellema worstelt met telbord)

Donderdagavond ontving het eveneens geplaagde FTTC 3 (regionale 2e klasse) Buitenpost 2. Uit de eerste vier wedstrijden haalden de Franekers gemiddeld één punt per wedstrijd. In eigen huis bewees FTTC andermaal momenteel het meest constante Franeker team te zijn: opnieuw sleepten de mannen één punt binnen. Arjan Zijlstra behoedde zijn team voor ontluisterende dubbele cijfers.

Licht in de duisternis brengt het eerste jeugdteam van FTTC. Dit blijft doordenderen in zijn eerste seizoen in de reguliere NTTB Noord-competitie. In Eelde versloeg de koploper zaterdag Aktief 1 met 1-9. Alleen Fries welpenkampioen Remco Mellema morste een punt. Henk Jansma en Mark Buwalde bleven beiden overeind. Zaterdag speelt FTTC 1-jeugd thuis tegen de enig overgebleven concurrent: Ready 3.

Audio & Hifi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *