Tweede tienklapper eerste jeugdteam FTTC

Jeugd FTTC tafeltennis Franeker competitieZaterdagmiddag speelde het eerste jeugdteam van FTTC een thuiswedstrijd tegen Actief 2 uit Eelde. FTTC 1, de koploper in de regionale 5e klasse, was opnieuw oppermachtig. De tegenstander werd met 10-0 afgeserveerd en slaagde er niet in ook maar één game te winnen. Franekers Mark Buwalda, Henk Jansma en Nils Aukema waren eenvoudigweg te sterk. Komende zaterdag kan FTTC 1 zijn koppositie verder verstevigen. Tegenstander is dan Aktief 1 uit het Groninger Winsum.

Na een kort voorjaarsreces pakten de seniorenteams van FTTC dit weekend de draad weer op. FTTC 1 en FTTC 2 speelden hun vierde wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Beide teams speelden in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong gelijk. FTTC 1, middenmoter in de noordelijke 1e divisie, ontving vrijdagavond het sterke Assen 2, een team vol routiniers met ervaring in de landelijke divisie. FTTC werd op een 1-2 achterstand gezet, maar kwam op gelijke hoogte door winst van Arnold Terpstra en Richard Heeres in de dubbel.

Daarna volgden drie enkelpartijen die in vijf games werden beslist: Terpstra kwam goed weg tegen Ard-Jan Leeferink, Heeres kwam een paar punten tekort tegen Jan Meppelink en David Dijkhoff redde het net niet tegen Richard Lubbers. De wedstrijd eindigde in 5-5. Terpstra had daarin met drie enkelzeges een belangrijk aandeel. Heeres boekte één enkeloverwinning. Zaterdag staat de derby tegen het Leeuwarder Ready 1 op het menu.

FTTC 2 bevindt zich in de kelder van de regionale 1e klasse. Tegen ODI 1 uit Oudega mocht eigenlijk niet verloren worden. En dat gebeurde vrijdagavond ook niet, mede omdat ODI-kopman Anko Baarda een vrije avond had. Na bijna vier uren tafeltennis prijkte 5-5 op het scorebord. Rienk Groothoff en Jan Bosgra tekenden beiden voor twee enkelzeges. Rudie van der Kooij was niet succesvol in de enkel, maar won wel samen met Groothoff de dubbel.

FTTC 3 heeft donderdagavond zijn puntentotaal in de voorjaarscompetitie verdubbeld. Tegen Anja 2 uit Twijzelerheide werden thuis twee punten gescoord, waarmee de Franekers in vier wedstrijden vier punten hebben behaald. Na een 2-3 achterstand kon FTTC 3 niet verhinderen dat de tegenstander uitliep naar 2-8. Bertil Witvoet en Arjan Zijlstra wonnen beiden een enkelpartij. FTTC 3 staat stijf onderaan in de regionale 2e klasse.

1 gedachte over “Tweede tienklapper eerste jeugdteam FTTC”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *