Slot voorjaarscompetitie: FTTC 1 verstoort Groninger feestje

In Groningen heeft het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) zaterdagavond geen vrienden gemaakt. In de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie won FTTC 1 met 4-6 van koploper GTTC 2. Door de nederlaag zagen de Groningers op het allerlaatste moment de kampioenstitel in de noordelijke 1e divisie aan hun neus voorbijgaan. Arnold Terpstra zegevierde in drie enkels, Jan Dirk Jansma pakte twee partijen en samen wonnen ze de dubbel. Invaller Bertil Witvoet kon niet stunten.

De zege van FTTC 1 is ook slecht nieuws voor Franeker Jan de Haan. Hij is de kopman van GTTC 1, de kampioen in de andere poule van deze divisie. De Haan zal op zaterdag 18 mei alsnog een promotiewedstrijd moeten spelen. Tegenstander is dan TTV Appelscha 1. Was GTTC 2 kampioen geworden, dan was die allesbeslissende wedstrijd waarschijnlijk niet nodig geweest.

FTTC 2 werd vorige week kampioen in de noordelijke 2e divisie. Blijkbaar waren zaterdag in Appingedam de champagnebubbels nog niet uitgewerkt. Tegen het gedegradeerde DTTC’78 1 werd een 8-2 nederlaag geleden, waarbij moet worden aangetekend dat een fiks aantal partijen na een vijfgamer werd verloren. Douwe van der Wal zorgde voor alle Franeker punten. Invaller Sije de Graaf, speler van FTTC 3, speelde sterk en zat tweemaal dicht bij een overwinning. Ook Rienk Groothoff kwam niet tot winst.

FTTC 3 besloot de voorjaarscompetitie in Dokkum. Vrijdagavond speelden de Franekers 5-5 tegen Dokkum 4. Daarmee eindigen zij in de top van de regionale 2e klasse. Rudie van der Kooij pakte de volle winst. Sije de Graaf en Jan Hartkamp wonnen beiden één enkelpartij. De Graaf valt vanmiddag in bij kampioen FTTC 2 (noordelijke 2e divisie), dat in Appingedam speelt tegen DTTC’78 1.

Voor hun laatste competitiewedstrijd vertrokken de spelers van FTTC 4 vrijdagavond naar Heerenveen. Tegen Delta Impuls 2 waren minimaal vier punten nodig om zich definitief te handhaven in de regionale 3e klasse. De Franekers deden wat nodig was: vier punten halen (6-4). Jan Koster scoorde de helft van de punten en won samen met Bertil Witvoet de dubbel. Witvoet was eenmaal succesvol in de enkel. Johannes Tigchelaar bleef op nul staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *