Toermalijn winnaar Franeker basisscholenkampioenschappen tafeltennis 2013

Toermalijn winnaar Franeker basisscholenkampioenschappen (Wessel Roorda, Tjitte Sijbesma en Tom Roorda)
Toermalijn winnaar Franeker basisscholenkampioenschappen (Wessel Roorda, Tjitte Sijbesma en Tom Roorda)

Aanlokkelijk lenteweer en de gespierde torso van olympisch kampioen Epke Zonderland op het Sjûkelân stonden zaterdagmiddag een succesvolle Franeker basisscholenkampioenschappen tafeltennis niet in de weg.

Maar liefst 46 leerlingen van vijf basisscholen uit de Academiestad streden in een drukbezocht tafeltenniscentrum de Driesprong om de titels. Het door de Franeker tafeltennisclub (FTTC) georganiseerde toernooi verliep op rolletjes. Van het toernooi is een serie fraaie foto’s geschoten.

De jonge tafeltennissers uit groep 5 tot en met 8 streden op de eerste dag van de Nationale Sportweek om de vier individuele enkelspeltitels. Bovendien had FTTC een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de basisschool die tijdens de Franeker basisscholenkampioenschappen het best presteerde. Net als een jaar geleden ging de trofee naar christelijke basisschool Toermalijn, die katholieke basisschool Kabas en openbare basisschool De Opslach voorbleef.

Om 13.00 uur begonnen leerlingen uit groep 5 en 6 aan hun toernooi. Tom Roorda (Toermalijn) was in de finale van groep 5 duidelijk te sterk voor Jordi Hoek (De Opslach): 11-0 11-1. In groep 6 ging de finale tussen Mart Beuker (Toermalijn) en Remco Mellema (Kabas). Mart won vorig jaar de finale van groep 5 en was ook nu weer een klasse apart: hij won met 11-2 11-4.

Drukbezocht tafeltenniscentrum de Driesprong en enthousiaste deelnemers
Drukbezocht tafeltenniscentrum de Driesprong en enthousiaste deelnemers

Na groep 5 en 6 was het vanaf 15.00 uur de beurt aan leerlingen van groep 7 en 8. De finale in groep 7 was een onderonsje tussen twee leerlingen van Toermalijn. Wessel Roorda ging met de titel aan de haal. Tjitte Sijbesma werd tweede. In de spannende finale van groep 8 stonden twee leerlingen van Kabas tegenover elkaar. Daarin trok Jorrit vellinga met 11-9 11-9 aan het langste eind. Het zilver was voor Eelke Anema.

FTTC biedt basisschoolleerlingen de mogelijkheid om op woensdagmiddag (16.45-18.00 uur) eenmalig gratis te trainen bij FTTC-trainer Anne Vlieg. De oud-international en voormalig bondscoach en Nederlands kampioen leert hen alles over de geheimen van effect en winnende slagen. Wie wil meetrainen, kan zich daarvoor aanmelden bij Richard Heeres: info@teksttalenten.nl. Meer informatie op de pagina Jeugdtafeltennis.

Bekijk alle foto’s van de Franeker basisscholenkampioenschappen tafeltennis (met dan aan fotografe Kayleigh Burgmeijer)

1 gedachte over “Toermalijn winnaar Franeker basisscholenkampioenschappen tafeltennis 2013”

  1. Pingback: Verslag tafeltennistoernooi | RK basisschool De Kabas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *